Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Repeša: Problem je defenzivni skok

  Današnji neočekivani poraz protiv Senegala ne mora na kraju ništa značiti, ali može biti i koban. Može nas na kraju koštati niskog mjesta u skupini i težeg protivnika u nastavku prvenstva, od kojega svi puno očekujemo.

  - Advertisement -

  Puno više nego što su to danas pokazali igrači Jasmina Repeše. Naš izbornik nije bio zadovoljan s obrambenom igrom, pogotovo s kontrolom reketa.

  Radi se o izuzetno atletskom timu i ako se ne odigra pametno i koncentrirano, onda sigurno utakmica postaje sigurno teža. Kasnije smo uhvatili taj ritam, međutim već je bilo dosta nervoze i dalje nam je predstavljao identičan problem koji se provlačio tijekom svih 40 minuta, specijalno u prvom poluvremenu, taj defenzivni skok.

  Nemoguće je dobiti protiv ovakve ekipe utakmicu ako se prva četvrtina završi s poteškoćama u defenzivnom skoku kakve jesmo imali, a da završimo sa dva faula. Ostajali smo po cijelom terenu, pravili neke gluposti, dozvoljavali im lagane koševe. Međutim, ovo je Svjetsko prvenstvo na kojem treba biti fokus svaki dan, onoga trenutka kad se jedna utakmica završi, mora se zaboraviti i mora se misliti na ono što dolazi poslije toga – rekao je Jasmin Repeša.

  Roko Ukić je danas igrao dvadeset minuta za koje vrijeme je postigao tri poena uz samo jedan upućen šut.

  To je draž Svjetskog kupa, da igraš protiv različitih ekipa svaki dan. Danas smo naletjeli na atletičnu ekipu koja nas je uvela u neki svoj ritam. Ponovno s pozicije četiri i pet dobivamo po 13 poena treću utakmicu zaredom, što dokazuje da smo svi mekani unutra i jednostavno to nije to. Imali smo dosta nervoze, promašivali smo iz slobodnih bacanja i otvorenih šuteva i kad se protiv nominalno slabije ekipe ne uđe jako i kad im se dopusti da oni igraju, uđe voda u uši i kasnije je favoritu teže igrati. To se upravo nama dogodilo.

  Luka Žorić ne dvoji tko je bio bolji, čestita senegalcima na zasluženoj pobjedi.

  Zaslužena pobjeda Senegala, oni su danas bili bolji i ja im na tome čestitam. sigurno da kad se gleda igrač po igrač, mi smo kvalitetniji, ali danas nismo bili bolji i treba napraviti dobru analizu utakmice da vidimo gdje smo griješili da ne radimo to u nastavku prvenstva.

  Damir Markota nije protiv Argentine igrao zbog temperature, a danas je u posrazu sudjelovao s 11 minuta, tri poena uz šut za tricu 0/3.

  Nadam se da je ovo jedna dobra opomena, nadam se da se neće desiti ovako nešto u nastavku. I dalje smo u dobroj poziciji, treba se odmoriti dva dana, igrači koji su više igrali trebaju se odmoriti., a mi koji s klupe dolazimo trebamo više dat i biti će to dobro.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE