Repeša: Šarić mi je rekao da bi volio igrati u Unicaji

Array

Mladi i iznimno talentirani hrvatski košarkaš Dario Šarić ovih je dana jedna od vodećih tema u europskim košarkaškim krugovima.

Naime, otkad je FIBA prošli tjedan objavila da 18-godišnji Šibenčanin može napustiti svoj dosadašnji klub Zagreb kada zainteresirani klub uplati ‘‘mravima’‘ odštetu od 550.000 eura, krenula je utrka za najboljim europskim košarkašem tog uzrasta. Spominju se brojne opcije, od hrvatskih klubova Cibone i Cedevite do europskih bogataša Anadolu Efesa, Maccabija i drugih.

Među zainteresiranima je i španjolska Unicaja koju vodi hrvatski stručnjak Jasmin Repeša. On je itekako dobro upoznat sa Šarićevim kvalitetama budući da je mladića vodio ovo ljeto kao hrvatski izbornik u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

“Ako ga dovedemo, morat ćemo otpisati jednog igrača. Znam da bi Dario volio igrati u Unicaji zato što sam ja trener. No, dogovor nije lagan jer ga žele najvažniji europski klubovi. I nisam siguran da se Unicaja može natjecati s njima. Svi znamo kolika je odšteta” kazao je Repeša u razgovoru za lokalni andaluzijski dnevnik Diario Sur.

“Nisam razgovarao sa Šarićevim ocem, ali jesam sa samim Darijem. Sretan je jer zna da će se ova situacija riješiti kroz nekoliko dana. Rekao mi je da bi volio igrati u Malagi. Sada je odluka na njemu” zaključio je hrvatski stručnjak.

Related Articles