Repeša: Sutra želimo istu atmosferu, dečki su zaslužili!

Array

Nakon veličanstvene predstave i pobjede, kojom je Cedevita ostala u igri za prvi naslov pobjednika ABA lige, trener Zagrepčana Jasmin Repeša bio je vrlo zadovoljan prikazanim u odnosu na prve dvije utakmice u Beogradu:

Kako smo odigrali i izgledali u prve tri četvrtine je način kako trebamo igrati do kraja, ako želimo okrenuti seriju na svoju stranu. Skok, u kojem smo trpjeli u prve dvije utakmice, je danas bio puno bolji. Kolektivna obrana na Marjanoviću je bila dosta bolja nego u prve dvije utakmice i mislim da zasluženo dobivamo priliku za još jednu utakmicu.

I Repeša je svjestan da će Cedeviti za majstoricu biti potrebna još jedna ovakva večer. Ali i velika podrška navijača:

Moramo izaći na identičan način kao večeras i oporaviti se što bolje u kratkom vremenu jer evidentno je da je onaj tko je imao više energije i fizike slavio u sve tri utakmice dosad. Nadam se da ćemo sutra igrati u identičnoj atmosferi, možda i boljoj, jer su dečki to zaslužili. Čestitam i publici, a prije svega dečkima na odrađenom poslu i zasluženoj pobjedi, rekao je Repeša i za kraj prokomentirao mišljenje gostujućeg trenera Dejana Radonjića da je Cedevita igrala pregrubu obranu:

Nije obrana bila pregruba. Dapače, mislim da smo mi na ovom nivou mekan tim. Imamo puno igrača koji su mekani. To nam je puno puta ove godine pravilo problem jer nemamo igrača koji znaju igrati prljavo.

Jedan od najboljih pojedinaca Cedevite večeras je bio Marko Tomas:

Očekivali smo pobjedu. Mislim da smo bili dobri tri četvrtine. Igrali smo dosta kvalitetno, pogotovo obrambeno i onda je bilo lakše igrati. Danas su oni pokušali igrati na isti način i spuštati loptu na Marjanovića. No, na to smo malo bolje reagirali i on je morao potrošiti veći broj lopti. Nadam se da ćemo i sutra odigrati ovako hrabro i čvrsto i mislim da možemo parirati Zvezdi.

S druge strane, trener crveno-bijelih Dejan Radonjić podsjetio je da je njegova momčad još uvijek u prednosti:

2:1 je. Sutra je nova utakmica. I dalje smo u prednosti. U startu je Cedevita krenula kako je vjerojatno planirala. Napravili su prednost, koja je bila velika. Mi smo se borili do kraja da to smanjimo i u principu sam jako zadovoljan činjenicom da večeras nemam nijednog ozlijeđenog igrača. Igrali smo samo s jednim centrom, što je prouzrokovalo veću motivaciju da se Marjanović pregrubo zaustavlja. Morat ćemo sutra biti mirniji i odigrati bolje jer sutra želimo doći do boljeg rezultata, nego što je to bilo večeras.

Igrač Crvene zvezde Branko Lazić svjestan je da je Cedevita večeras bila bolji protivnik:

Prije svega, čestitke ekipi Cedevite na pobjedi. Ušli su bolje od nas. Mi smo tokom čitave utakmice jurili rezultat. Oni su napravili veliku prednost u trećoj četvrtini i držali je do kraja. Mi smo se pokušali vratiti, ali nismo uspjeli.

Related Articles