Repriza prošlogodišnjeg finala

Array

Nakon što je prošla Zadar tako što je u petoj utakmici polufinalne serije doigravanja HT Premijer lige Jacob Pullen zabio tricu na 2.3 sekunde do kraja, Cedevita se okreće finalu, a prva utakmica te serije igrat će se u srijedu u 20:30h u Košarkaškom centru Dražen Petrović.

“Nema se tu previše što pričati. Poznaju oni nas, poznajemo mi njih. Sigurno da će jedna i druga ekipa biti motivirane, s obzirom da će pobjednik ove serije biti prvak Hrvatske. Nakon što smo tako završili zadnju seriju, sigurno da je momčad u jednom dobrom mentalnom nivou i željno očekuje utakmice. Mislim da ćemo energetski biti dobri, očekujem isto tako dobru i kvalitetnu Cibonu i, kao što uvijek govorim, nadam se dobroj utakmici i da ćemo mi naći put do pobjede”, izjavio je uoči početka finala trener Cedevite Slaven Rimac.

Cedevita se sa Zadrom itekako namučila…

“S obzirom na manjak igrača u vanjskoj liniji, koji su imali, Zadrani su igrali na jedan atipičan način. Kad čovjek nema previše vremena za spremiti se, nekad to nije lako ispratiti. Ono što je za nas jedino bilo bitno je da smo prošli dalje i to je to. Cibona igra skroz na drugi način. Njihova igra puno ovisi o njihovim razigravačima, a unutarnja igra ide kroz Bundovića i Ljubičića. Cibona je kvalitetna ekipa. Dobro je poznajemo. Moramo, prije svega, defanzivno biti jako dobri da ih neutraliziramo i mislim da će onda utakmica ići onako kako mi priželjkujemo.”

Može li iz redova Cibone s nečim iznenaditi?

“Mogu, s obzirom da su imali malo duže vremena za spremiti se. Doduše, nisu znali koja će ih ekipa dočekati u finalu. Sigurno da je bilo vremena za nešto spremiti. Međutim, opet iz nekog vlastitog iskustva, kraj je sezone i stavljanje novih stvari je dosta riskantno. Ekipa više tu nema ni, hajmo reći, fokus, koncentraciju i motiv za nove stvari. Uvijek je ono ‘ ma daj pusti me da igramo što smo igrali dosad’. To je na svim nivoima, ono što sam ja vidio, uvijek bila neka glavna priča, tako da je jako teško, po meni, izmisliti nešto novo. No, kažem, mi ćemo biti spremni da odgovorimo na sve što se dešava na utakmici.”

Ovo će biti šesta sezona zaredom u kojoj u finalu domaćeg prvenstva igraju Cedevita i Cibona. S tim da je u prošlih pet sezona slavila Cedevita.

“Zadnjih par godinama sve je u duelima Cibona – Cedevita i nadam se da će završiti kao i prijašnjih godina”, dodao je Rimac.

Junak Cedevite Jacob Pullen spreman je za nove izazove: “To je finale i moramo izaći na teren i igrati čvrsto. Sve ovisi o nama. Moramo odraditi stvari koje bi trebali u obrani i u napadu i onda bi trebali doći do naslova. Svaka utakmica ovisi o tome kako igramo. Svaka serija je teška i nitko ne odustaje. Protiv Zadra smo mi smo imali vodstvo 2-0, potom su Zadrani pobijedili dvije utakmice, a onda smo mi došli do pobjede u zadnjoj utakmici.  Teško je, no na to ste pristali kad ste ušli u doigravanje.”

Nakon uzbudljive pobjede protiv Zadra atmosfera u momčadi Cedevite sigurno je odlična.

“Uzbuđeni smo zbog finala. Imamo još jednu seriju da dođemo do trofeja, a trofeji sve vesele”, rekao je Pullen.

Related Articles