Riječ-dvije s Petrom Štampalijom

Array

Nakon sto je početak sezone odigrala za Wislu Can-Pack hrvatska košarkašica Petra Štampalija potražila je sreću u Francuskoj. Vratila se u Union Saint-Amand Porte du Hainaut za koji je nastupala i prošle sezone.

Šibenčanka je u prvih dvanaest kola prvenstva u Poljskoj imala učinak od 8.1 poen, 4.7 skokova i 1.3 asistencije za nešto manje od 20 minuta, dok je u Euroligi bilježila manju minutažu pa su joj i brojke bile manje. Prosječno je ubacivala 2.8 poena uz isto toliko skokova.

Uhvatili smo Petru u prvenstvenoj pauzi i postavili joj nekoliko pitanja

Prešla si u novi klub. Možeš li nam nešto više reći o klubu i razlozima tvog prelaska?

“Što reći na ovo pitanje, nego da su transferi u sportu sastavni dio posla. Drugi dio sezone nastavljam u klubu gdje sam bila prošle godine, što znači u dobro poznato okruženje, što svakako olakšava ovaj sporazumni prekid s Wislom.”

Prošle sezone nastupajući za ovaj francuski klub bilježila je 13.6 poena po susretu uz 7.5 uhvaćenih lopti.

Koji su tvoji ciljevi u novom klubu?

“Union Saint-Amand Porte du Hainaut se kvalificirao u četvrtfinale Eurocupa, kao i prošle godine, a ja se nadam da ćemo ovaj put ipak otići korak dalje.”

Kako si zadovoljna nastupima u prvom dijelu sezone dok si igrala za Wislu Can Pack?

“Što se tiče mojih igara u dosadašnjem dijelu sezone ne mogu se požaliti, zadovoljna sam učinkom u minutama koje se mi bile ponuđene, ali normalno, kao i svaki drugi sportaš, voljela bi da ih je bilo više.”

Već si dugo izvan hrvatske košarke Koliko pratiš zbivanja u domovini?

“Iz Hrvatske sam otišla ima više od deset godina, s jednom godinom odigranom u Šibeniku u međuvremenu, kad sam se jednostavno zaželjela kuće. Čini se dugo, al sve je to brzo proletjelo, nažalost. Svakodnevno pratim zbivanja na našim portalima, kako u košarci, tako i općenito, ali najviše informacija pohvatam u ljetnim mjesecima i koliko toliko nadoknadim izgubljeno.”

Nadodajmo ovome da u ovih deset godina, koliko je izvan granica Hrvatske, Petra nastupala za Perfumerias Avenidu i Argon Uni Gironu u Španjolskoj, zatim CCC Polkovice i Wislu Can-Pack u Poljskoj, Clermont i Toulouse uz sadašnji klub u Francuskoj te S. La Spezia u Italiji.

Related Articles