Petrović: Tomas je zarazio momčad agresivnošću

Array

U četvrtak je u utakmici četrnaestog kola ABA lige Cedevita u maloj dvorani Doma sportova slavila 84:75 protiv Budućnosti. Cedeviti je to bila druga utakmica u tri dana, u ponedjeljak su slavili protiv Širokog, dok je momčad iz Podgorice u Zagreb došla nakon poraza u Ljubljani kojem je prethodio trostruki produžetak.

O važnosti utakmice, dovoljno govori izjava Aleksandra Petrovića po kojoj bi ta utakmica mogla biti prijelomnica sezone. Ostvarena je ipak druga pobjeda nad Budućnosti i može se mirnije glave ići u susret Radničkom.

Nakon utakmice, izjave su dali Aleksandar Petrović, Marko Tomas i Dejan Radonjić, trener Budućnosti.

Aco je čini se smetnuo s uma utakmicu u Ljubljani koja je goste umorila, konstatirao je da je utakmica bila teža nego ona u ponedjeljak, a osvrnuo se i na učinak dugo očekivanog Marka Tomasa.

“U četiri dana, dvije pobjede, ova očekivano kudikamo teža nego ona protiv Širokog, iz razloga što smo igrali protiv momčadi koja ima puno više energije, za čiji poraz se moraš istrošiti maksimalno, Marko Tomas ušao u zadnjoj rotaciji, u 25. ili 26. minuta, tog trenutak je zarazio momčad agresivnošću, dao nam je ono što je bilo prijeko potrebno i tog trenutka smo počeli igrati defanzivnu, pravu košarku.”

Završio je dojmom nakon dvije vremenski zgusnute utakmice i nije propustio naglasiti da su u povoljnom položaju u odnosu na Budućnost koju su pobijedili u gostima u prvom kolu. Naravno, već se okreće sljedećem testu koji slijedi uskoro:

“Eto, dvije utakmice u kratkom vremenu, dvije pobjede. Zadovoljan sam, pogotovo što smo se odlijepili Budućnosti koja će dalje biti konkurent za visoki plasman, odlijepili smo se na dvije, praktično tri pobjede jer imamo s njima 2-0 tako da eventualno i krug s njima nam može donijeti samo korist. Međutim, pobjedu smo već arhivirali, u subotu ujutro putujemo za Kragujevac.”

Marko Tomas očekivao je lakšu utakmicu, izmorenijeg protivnika, no njima samima je usfalilo intenziteta da održe početnu prednost zbog čega je utakmica i bila toliko zanimljiva:

“Prije svega, najbitnije je da smo dobili utakmicu, mislio sam da će biti dosta lakše, ali ušli smo dosta mlako, u početku smo vodili 7-8 razlike, a onda se vidjelo da nemamo intenziteta, a onda su oni igrali kako su htjeli. Svaki put su nas postirali, imali smo tu puno problema, pogotovo Vitkovac na post-upu.”

Kao ključ utakmice spominje zadnju četvtinu gdje su igrali dobru obranu, ali naravno nije naglasio svoj doprinos kao ključan u tome, kakvim ga je vidio trener. Želi i da se takvo izdanje ponovi:

“Riješili smo utakmicu u zadnjih 7-8 minuta gdje nismo više dali da im napad ide tečno kao u prvom poluvremenu. Imali smo dobar postotak šuta, a i za neku gostujuću pobjedu, to bi trebalo biti dovoljno.”

Trener gostiju, očekivano se požalio na stanje svoje momčadi nakon utakmice s tri produžetka čiji je epilog bio poraz njegove momčadi. Naravno uz to su došli i drugi problemi koji obično prate takve utakmice.

“Mi smo poslije meča u Ljubljani u ovako, jednom specifičnom stanju došli što se tiče psihologije, opterećenosti fizičkih, ali i problema s povredama.”

On je, svjestan umora svojih igrača, dopustio mogućnost da utakmica krene u za njih neželjenom smjeru, što se dogodilo tek u zadnjih 10 minuta kad je popustila koncentracija i na naplatu došao umor koji se manifestirao kao prepuštanje dominacije u skoku Cedeviti:

“Postojala je bojazan da će ovaj meč izgledati potpuno drugačije nego što je to bilo, ali u toj zadnjoj četvrtini smo primili 30 koševa što je za nas stvarno nedopustivo, dogodio se period kada su imali četiri skoka u napadu zaredom i iz skoka su poentirali nekoliko puta za dva i tri poena i tu je praktično meč bio riješen i do kraja nismo uspjeli ni obrambeno ni napadački da reagiramo i da eventualno uđemo u neku neizvjesniju završnicu.”

Utakmica Radničkog i Cedevite na rasporedu je u nedjelju u 19:00 sati.

Related Articles