Riječani započeli s pripremama i produžili sa Škifićem

Array

Košarkaši riječkog prvoligaša Kvarner 2010 prošlu srijedu započeli su s pripremama za novu sezonu u koju će ih ponovno povesti mladi i ambiciozni Vladimir Anzulović.

Mlađem Zuli na prozivci se javila većina igrača iz prošle sezone, uz opravdan izostanak Antonija Bobana i Henrika Širka, koji trenutno borave u Crikvenici na pripremama U-20 reprezentacije. Kod dolazaka i odlazaka igrača trenutno nije previše prometno, posebno u dolascima, ali trenutno najveće pojačanje Riječana je potpisivanje nastavka suradnje s prošlosezonskim drugim najboljim strijelcem momčadi Jurom Škifićem. Zadarski će krilni centar tako će i dalje s Bojanom Krivecom i Ivicom Radićem činiti kostur momčadi koja je bila jedno od najugodnijih iznenađenja prošle sezone.

Riječani se nadaju nastavku suradnje s još jednim bitnim kotačićem u Anzulovićevom sastavu – Karlovčaninom Dinom Cincem. Ovaj polivalentni i borbeni krilni igrač trenutno važe između ponude Kvarnera i drugih klubova.

Za portal Sportcom.hr predsjednik kluba Duško Miočić dao je izjave o situaciji sa Škifićem i Cincem:

Škifić je imao brojne ponude, ali je prepoznao vrijednost našeg projekta. Posebno treba istaknuti ulogu direktora Marka Šamanića i trenera Anzulovića, koji su uložili velike napore da Škifić ostane. Ne znam ima li još neki trener poput Anzulovića, koji je sjeo u auto i otišao u Zadar na pregovore s igračem, a da to nitko iz kluba od njega nije tražio.  Cinac je dobio više nego korektnu ponudu i odluka je na njemu. Ne bude li htio ostati, naći ćemo adekvatnu zamjenu i opet ćemo biti jaki kao i prošle godine.

Što se odlazaka iz kluba tiče, za sada je sigurno da u novoj sezoni u plavome dresu neće nastupati Matteo Juričić i Marino Kučan, s kojima je klub sporazumno raskinuo ugovore, te su slobodni potražiti nove sredine.

Related Articles