Sergio Scariolo naslijedio Tabaka

Array

Trofejni talijanski stručnjak Sergio Scariolo novi je trener španjolskog prvoligaša Kutxa Laborala, momčadi s kojom je u sezoni 1997./1998. u svom debiju u španjolskoj ACB ligi osvojio Kup kralja i igrao finale španjolskog prvenstva.

Scariolo (52) je potpisao ugovor na dvije godine te će tako na klupi Baska zamijeniti našega Žana Tabaka, koji je klub napustio prije desetak dana.

Osim tadašnje Tau Ceramice, Scariolo je u Španjolskoj od 1999. do 2003. vodio i Real Madrid, s kojim je 2000. godine osvojio ACB ligu nakon slavlja u El Classicu nad Barcelonom. Od 2003. do 2008. godine postiže sjajne rezultate i na klupi Unicaje iz Malage, kada s tom momčadi osvaja naslov prvaka i kup Španjolske te dolazi do 3. mjesta na Final Fouru Eurolige u Ateni 2007. godine.

Nakon zapaženih uloga na klupama španjolskih klubova, ovaj Talijan rođen u Bresciji doveo je do vrha i španjolsku reprezentaciju. Naime, pod njegovim vodstvom Španjolska je osvojila dva zlata na Europskom prvenstvu (Poljska 2009. i Litva 2011.) te srebro na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Scariolo se u Španjolsku vraća iz Milana, nakon što je protekle sezone vodio tamošnju momčad EA7 Armani Milano.

Related Articles