Riječki FSV predstavio novo vodstvo kluba i trenera ženske ekipe!

Delač se na domaće parkete vraća nakon nekoliko sezona provedenih u Sloveniji gdje je radio kao prvi trener u KK MP Sežani, asistent u U18 reprezentaciji Slovenije, a posljednje dvije sezone proveo je u KK Leone Ajdovščina.

Danas je u prostorijama Zajednica sportskih udruga grada Rijeke “Riječki sportski savez” održana konferencija za medije na kojoj je predstavljeno novo vodstvo, ustrojstvo i prvi trener seniorske ekipe Košarkaškog klub “Flumen Sancti Viti”.

Emil Baltić, novi sportski direktor ženskog pogona. Teddy Delač je novi trener seniorske ekipe košarkašica, dok je Katja Jajaš nova predsjednica kluba .

Na početku konferencije predstavljena je nova predsjednica kluba Katja Jajaš. Poznata riječka odvjetnica istakla je da će, zajedno sa upravom, učiniti sve kako bi se ženska košarka u Rijeci i okolici podigla na viši organizacijski i natjecateljski nivo.

Pristala sam postati novom predsjednicom kluba jer se i sama reakreativno bavim sportom, trčim maratone i polumaratone, pa između ostaloga znam što znači uložiti trud i strast za postizanje svojih snova i ostvarivanje ciljeva. Također, činjenica je da je ženska košarka na određeni način zanemarena i jedan od naših ciljeva je promovirati ravnopravnost i ulogu žena u sportu. Vrlo je važno da se naš klub poveže s ostalim klubovima i da između ostaloga u klub dođu neke nove snage, ne samo iz Hrvatske, nego i drugih država te smo u tom smjeru već i poduzeli korake – naglasila je nova predsjednica FSV-a

Nakon predsjednice, predstavljeno je novo ustrojstvo kluba koje će od sada imati odgovornu osobu posebno za muški, odnosno za ženski pogon. Dosadašnji predsjednik KK FSV Goran Lončar će u novom ustrojstvu vršiti funkciju sportskog direktora muškog pogona kluba, dok će sportsku politiku ženskog dijela kreirati poznato riječko sportsko ime Emil Baltić.

U prvoj godini cilj je ostanak u ligi, ali već u drugoj godini želimo biti među top četiri, a u trećoj napadamo titulu i Europu – istaknuo je Baltić.

“Želimo pokazati ozbiljnost!”

Jedan od važnih kotačića u novom ciklusu je i trener Teddy Delač, koji je prihvatio ovaj sportski izazov te će u narednoj sezoni voditi seniorke u Premijer ligi.

Delač se na domaće parkete vraća nakon nekoliko sezona provedenih u Sloveniji gdje je radio kao prvi trener u KK MP Sežani, asistent u U18 reprezentaciji Slovenije, a posljednje dvije sezone proveo je u KK Leone Ajdovščina.

Pomoćnik Delaču u seniorskoj ekipi biti će Siniša Kuharić, dok će Marin Mijaljević voditi ženski omladinski pogon, a pomagat će mu kroz suradnju s Arxom iz Crikvenice Krešimir Kozlevčar. Formirana je i liječnička služba kluba s Gordanom Kučan i fizioterapeutom Dušanom Mitrovićem.

Novi glavni trener u svom je obraćanju medijima najprije kratko govorio o razlozima povratka:

Nakon pet godina se vraćam u riječku košarku, iako sam uvijek jednom nogom bio tu. U klubu su pokazali upornost, ambiciju i povjerenje te sam se zbog toga odlučio priključiti. Ono što je bitno je da vratimo povjerenje u rad i da klub brendiramo po radu s mladima. Znate i sami da situacija u ženskoj košarci nije bajna, ali u klubu postoji dosta mladih igračica koje uz uporan rad mogu doći do razine da budu nositeljice na ovoj razini na kojoj igramo.

A potom se okrenuo ciljevima i planovima u budućnosti:

Želimo od samog starta pokazati ozbiljnost u pristupu i profesionalnost u radu. Osnovni je cilj zadržati igračice od prošle godine, kojima će se priključiti nekoliko pojačanja i par talentiranih igračica iz omladinskog pogona.

Također je istaknuto da će nove inozemne igračice biti priča za više sezona, a ne pola ili jednu kao što je dosad bio slučaj.

Želimo da ambiciozne cure ostaju i dobro se osjećaju. Omladinski pogon kluba već sada dobro radi s Mijaljevićem i Kozlevčarom, koje treba pohvaliti jer oni rade bazu koju onda mi samo nadograđujemo – zaključio je Teddy Delač.

Škare FSV zamijenila Pulom

FSV će u pripreme za novu sezonu krenuti sredinom kolovoza, a što se tiče sastava na raspolaganju će imati sve domaće djevojke iz prošle sezone, osim Karoline Škare koja je preselila u Pulu.

Djevojke u kategoriji do 15 godina igrat će Jedinstvenu hrvatsku ligu sljedeće godine, a zajedno s U-17 ekipom igrat će i regionalna natjecanja, odnosno WABA ligu i Panonija kup. Želimo proširiti bazu košarke po svim osnovnim školama u gradu, a od seniorskih utakmica ćemo pokušati napraviti cjelodnevni program, po uzoru na NBA ligu – istaknuo je Baltić.

Klub trenutačno broji preko 150 članova, što djevojčica što dječaka, u dobi od 7 do 25 godina koji se natječu u svim uzrastnim kategorijama, od mini basketa do seniorskog ranga. Seniorska ženska ekipa natječe se u elitnom rangu hrvatske ženske košarke (Premijer ženska liga), dok se razvojna muška seniorka ekipa natječa u A2 ligi Zapad (3. jakosni rang hrvatske košarke).

Na kraju se okupljenim novinarima obratila i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac koja je izrazila zadovoljstvo sa novim promjenama u klubu i općenito pozitivnim trendovima u košarci koji se događaju zadnje vrijeme.

Related Articles