Rimac i Repeša se slažu: “Cedevita je favorit”

Array

Danas se u muzeju Dražena Petrovića održala press konferencija povodom subotnjeg Kupa Dražena Petrovića, sad već tradicionalnog natjecanja koje se održava četvrtu godinu zaredom gdje će se susresti ponovno Cibona i Cedevita. Treneri obje ekipe su davali izjave, a konferenciju je vodio sportski direktor Kupa Dražena Petrovića, Željko Pavličević, koji je u uvodu rekao:

Ovogodišnje izdanje ima dodatnu draž, s obzirom da slavimo 50. obljetnicu rođenja Dražena Petrovića, da su naši klubovi u protekloj sezoni ostvarili sjajne rezultate, baš kao i brojne reprezentativne selekcije.

Potom su riječi dobili treneri obje momčadi koji su se složili da je ovo odlično natjecanje te da se nadaju odličnoj košarci pritom pozivajući gledatelje da dođu u što većem broju.

Na red su došla pitanja novinara, a Slaven Rimac je dobio seriju pitanja o atmosferi u klubu i trenutnoj ekipi:

Nije još idealno, ali sigurno bolje nego što je bilo prije dva mjeseca. Aco Petrović je uspio to posložiti u puno kraćem roku nego što smo svi očekivali. Očekuje nas teška sezona u kojoj mladima moramo dati što više minuta, a imati rezultatsku stabilnost. I meni je momčad još uvijek nepoznanica. Očekujem da će borbenost biti na visokoj razini i da ćemo pokazati neke kvalitete koje su nas krasile u prošloj sezoni, iako smo sigurno oslabljeni kvalitetom odlaskom igrača poput Darija Šarića i Darka Planinića.

O stanju novog Ciboninog igrača Borisa Baraća je rekao:

On je trenutno kao i svaki igrač koji se vraća poslije ozljede. Njemu će sigurno trebati više da uđe u formu, on sigurno želi, dobro trenira, ali trebat će mu vremena. Mi imamo strpljenja i zato je i doveden. On u ovom trenutku nije na onoj razini iz Širokog, ali će s vremenom biti. Vjerujem da će biti među 12 igrača u subotu.

Novi/stari igrač Cibone Jerel Blassingame se također nedavno priključio:

Po nama nije baš u sjajnom stanju, ali ako njega pitate je u odličnom. (smijeh) Došao je kasno i sada mora hvatati formu.

Repeša je nadalje upitan vidi li Cedevitu kao favorita u ovoj utakmici:

Ne bježimo od te uloge, ali ovo je natjecanje u kojem se boduju i utakmice juniora i kadeta. Ovo je format natjecanja koji mi se jako sviđa, jer nije stavljen naglasak isključivo na seniore, već na one koji dolaze i koji bi trebali biti budućnost hrvatske košarke. Ako pogledate nas, s obzirom da ove godine igramo i u Euroligi, mi smo imali opciju između dovođenja dva stranca i 5, 6 pobjeda više ili dovođenje mladih igrača i razvitak istih. Odlučili smo se na ovu drugu opciju.

Slaven Rimac se također složio da je Cedevita definitivno favorit, da očekuje tešku utakmicu, ali Ciboni je cilj biti spremni za 2 tjedna, na otvaranju ABA lige protiv Olimpije.

Subotnji program u KC Dražen Petrović započet će u 16 sati utakmicom kadetskih sastava Cibone i Cedevite. Od 18:15 sati igrat će juniori, a u 20:30 sati započet će ogled seniorskih momčadi. Pobjednik kupa je onaj klub koji pobjedi u najmanje dvije od tri utakmice.

Related Articles