Rimac se vraća u goste “svome klubu”

Košarkaši Cedevite u srijedu od 18 sati s novim trenerom Slavenom Rimcem gostuju u Ankari kod Tofaša. Zanimljivo, aktualni trener hrvatskog prvaka je kao igrač Tofaša osvojio je dvostruku krunu u svoje dvije igračke sezone u Bursi: 1999. i 2000. godine.

Vitamini doživljavaju i određene promjene u rosteru s novim trenerom i novim idejama. Filip Krušlin i Pablo Aguilar svakako otpadaju u ne putuju u Tursku zbog ozljede (Aguilar će konkurirati za Zvezdu). Trenerovom odlukom su izostavljeni Josh Magette i Augusto Lima, a pošteđen je Toni Katić koji je odlično ušao u sezonu, ali treba pripaziti na zdravstveno stanje s obzirom na ritam utakmica u HT Premijer ligi i ABA ligi.

“Nikad nije jednostavno. Svaki raspored je težak. Pobjeda protiv Budućnosti je pozitivno utjecala na igrače. Tofaš je dobra ekipa koja je zadnjih godina ponovno počela ulagati. Mislim da je to momčad koja će sigurno proći u drugi krug. Danas ću ih tek ozbiljnije pogledati s obzirom da smo danas analizirali negativne strane utakmice protiv Budućnosti. Imamo dva dana za pripremu. Moramo prije svega moći odgovoriti na energetskoj razini jer je to momčad koja igra na puno koševa. Obrana pick & rolla mora štimati ako mislimo biti u utakmici. Napadački smo “tanji”, a puno toga će ovisiti o tome hoće li Pullen moći igrati.” – kazao je trener Cedevite, Slaven Rimac.

Cedevita u četvrtak putuje busom za Istanbul odakle se leti za Beograd gdje se ostaje za utakmicu ABA lige protiv Crvene zvezde koja je na rasporedu u subotu od 21 sat