Rimac: Znam da imamo manjak kvalitete u odnosu na prošlu sezonu

Cibosi su odigrali i četvrtu pripremnu utakmicu. Nakon Zaboka, Urala iz Ekaterinburga i Krke sinoć su u Košarkaškom centru Dražen Petrović odmjerili snagu s ABA ligašem Igokeom.


Cibona – Igokea 81:66 (10:15, 30:31, 59:68)

Cibona: Siriščević 18, Lalić 15, Gabrić 13, Jagodić Kuridža 12, Žižić 9, Mavra 5, Slavica 4, Rozić 3, Krušlin 2, Kus, Demo, Mikulić
Igokea: Jeremić 18, Jorović 14, Radukić 8, Jones 7, Drenovac 7, Knežević 5, Zlovarić 4, Milošević 3, Predić, Manojlović, Bunić, Kelečević


Igosi su prvo poluvrijeme realizirali u svoju korist, no u nastavku Zagrepčani dižu tempo i lako dolaze do visoke pobjede. Ivan Siriščević i Jure Lalić su imali najbolji napadački učinak, a vrijedi spomenuti poene Ante Toni Žižića i Nik Slavice, juniora koji su rođeni 1997. godine.

S brojnim sam stvarima zadovoljan no na nekima još moramo raditi. Bitno nam je da vidimo složnu ekipu s istim ciljem i nadam se da ćemo do početka prvenstva to ostvariti na visokom nivou. Znamo da imamo manjak kvalitete u odnosu na sezonu koja je za nama no to moramo nadoknaditi borbenošću i željom – rekao je Slaven Rimac.

Cibona prekosutra igra svoju prvu utakmicu na 10. memorijalnom turniru Mirza Delibašić koji se održava u znak sjećanja na velikana bosanskohercegovačke košarke. Planirano je i umirovljenje dresa s brojem 12, u kojem je Delibašić nastupao za sarajevske Studente.

Uz aktualnog prvaka ABA lige nastupaju i beogradski Partizan, turski Turk Telecom te domaćin sarajevska Bosna. Cibona će prvu utakmicu u Skenderiji igrati protiv Partizana, u subotu u 20 sati uz prijenos na BHT1. U nedjelju je u 17 sati na rasporedu utakmica za treće, a u 19:15 za prvo mjesto.