Roko Prkačin napušta Gironu nakon jedne sezone

Sezona stasanja uz velikana europske košarke Marca Gasola sigurno je puno značila mladom Prkačinu.

Roko Prkačin je raskinuo ugovor sa španjolskim prvoligašem Gironom u kojem je predsjednik, ali i glavni igrač legenda španjolske košarke Marc Gasol.

Razlog nije novac, nego vizija u kojem bi se smjeru trenutni kapetan hrvatske reprezentacije trebao nastaviti razvijati u slučaju da je ostao u Gironi.

Za Roka Prkačina postoji interes nekoliko europskih klubova, što će biti njegova sljedeća destinacija, a to znači da još uvijek nema ničega od NBA lige koja je u jednom trenutku stajala kao sigurna oklada. Postoje neke opcije da ostane u Španjolskoj, kao i u Litvi, Njemačkoj ili Italiji. Ubrzo bi se trebalo saznati nešto konkretno, a Prkačina u odabiru novog kluba prije svega zanima uloga koju bi imao u novoj momčadi.

Naime, Prkačin je u prošloj sezoni u španjolskom prvenstvu odigrao 33 od moguće 34 utakmice, igrajući u prosjeku 17 minuta. Ostvarivao je prosjeke od 6,5 poena i 3,8 skokova uz 57% šuta iz igre i slabijih 50% slobodnih bacanja bez pogođene trice što je vrlo vjerojatno jedan od razloga zašto se Roko još uvijek nije zaputio put NBA lige. Klub je završio kao 15. od 18. ekipa koliko se natječu u ligi s omjerom 11-23. Naravno da je za klub koji je tek došao iz druge lige u prvoj sezoni bilo bitno održati prvoligaški status pa se nakon ove sezone mogu okrenuti i ponekom cilju više.

Znalo se oduvijek da mu je šut najveća boljka, a očekivalo se ga će ga trenerski ekspert za mlade igrače Garcia Aito (odgojio imena kao što su P. Gasol, J. C. Navarro, Rudy Fernandez, Ricky Rubio, W. Hernangomez, T. Satoransky, K. Porzingis…), ali stvari nisu išle baš tako glatko…

Skupio je iskustvo u jednoj sezoni inozemstva, u uz Euroligu najjačem europskom klupskom natjecanju (Liga ACB). Sigurno da je idući korak klub koji se natječe u Euroligi ili EuroCupu, a to bi mogao biti sasvim ispravan put za mladu nadu hrvatske košarke.

Related Articles