Roko Prkačin:”Sanjam da treniram sa Šarićem, ljeto je prerano za odlazak u NBA”

Roko Prkačin prošlog je tjedna potpisao svoj prvi profesionalni ugovor, s Cibonom, klubom u kojem je odrastao i gdje je promoviran u najmlađeg kapetana u povijesti „Vukova s Tuškanca“. U razgovoru za Večernji list Prkačin je progovorio o samom potpisu, ali i planovima za budućnost.

„Drago mi je što sam to riješio. Sada sam Cibonin igrač i nema više tih pitanje hoću li ostati, kamo ću niti ima razloga da se piše kako odlazim u Zadar ili ne znam gdje. Te smo probleme riješili. Zadovoljan sam s ugovorom. Lagano smo se dogovorili.“ – priča Roko.

Dakako, i ovaj ugovor kao i svi takvi, sa supernadarenim mladim igračima, ima izlazne klauzule. 

_

 „Neću pričati o klauzulama, ali bih volio ostati što duže. Možda ugovor na tri i pol godine zvuči nerealno, no ja bih volio ostati što duže. Ne mogu reći da nije moguće da se dogodi, no ja iskreno mislim da ću ostati duže nego što ostali misle.“

A neki misle da će Roko već ovog ljeta na draft i da će košarku igrati na NBA parketima. 

„ Ne znam, takve planove još nemam, a i ne vjerujem da ću tako brzo u najjaču ligu svijeta. Mislim da bi to bilo prerano.“

Cibona je nedavno promijenila trenera i dovela srpskog stručnjaka Vladimira Jovanovića. Što se promijenilo u svezi Rokova statusa i uloge u igri? 

„Moja uloga je ista kao i kod prethodnog trenera. Meni je drago što mi novi trener vjeruje, što mi daje slobodu koju sam imao i kod starog trenera. Ne mogu reći da se puno toga promijenilo u mom načinu igre ali i onom od momčadi. Ima sitnica, nova je vrsta obrane, malo je drugačije. Drago mi je vidjeti što novi trener voli nas mlade igrače. Osim toga, kod kuće sam, a to je velika razlika jer meni je teško tjedan dana biti u Istanbulu, a kamoli živjeti negdje drugdje.“

Roko je trenutno s reprezentacijom u Istanbulu. Ono što se svi pitaju jest može li on odigrati takvu završnicu klupskih natjecanja da zaradi mjesto u reprezentaciji koja će krajem lipnja zaigrati na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Splitu? 

„Au, jako bih volio biti u tom sastavu. Zapravo, volio bih da me izbornik pozove na okupljanje, da na treninzima vidim rang više, da se prilagođavam toj višoj razini. Da treniram sa Šarićem i da vidim, a sličan smo profil igrača, gdje sam u odnosu na jednog takvog NBA igrača.“ – zaključuje.

Više pročitajte OVDJE.