Ronald Moore promašaj je Cibone, moguć povratak Reynoldsa

Cibona je jučer “hrabro” pala protiv Partizana u Zagrebu. Velića momčad pružila je vrlo dobru partiju, a gosti iz Beograda imali su ogromnu prednost u skoku (42-20) i u tome leži razlog poraza Zagrepčana. Ipak, sve one kojima je Cibona blizu srca može veseliti činjenica kako se Vukovi dižu, poniženja u dvobojima sa Zvezdom i Mornarom bila su bolna, stoga jučerašnja igra ohrabruje.

Duo Roko Prkačin i Mateo Drežnjak opravdava status nositelja koji im je predviđen prije početka sezone, dok Toni Nakić trenutno kaska za njima, s obzirom da je riječ o igraču za kojeg je plaćena odšteta. U obzir treba uzeti i činjenicu kako je Prkačin u Ciboninom ritmu utakmica već dvije sezone, a Drežnjak je u dresu Širokog igrao BiH prvenstvo te ABA 2 ligu, odnosno dvije utakmice tjedno. Nakić je sa Šibenkom igrao tek jednu utakmicu tjedno i prelazak na višu razinu te žešći ritam ide sporije od očekivanja, iako se mladom Šibenčaninu svakako treba dati određeni “kredit” iz gore navedenih razloga.

Međutim, osnovni problem Cibone ove sezone je ponovni promašaj na mjestu razigravača. Iskusni 32-godišnji Amerikanac Ronald Moore trebao je biti onaj koji će mladi trio razigravati i činiti boljima, ali ništa od toga nije ostvareno. Moore je u sedam utakmica ABA lige na parketu prosječno provodio 21 minutu te ubacivao 4,1 poen uz 3,6 skokova. Drugim riječima, puno premalo i debelo ispod očekivanja.

_

Poslije jučerašnjeg dvoboja, trener Velić dao je naslutiti kako bi nakon Kristijana Krajine koji je napustio klub, ista sudbina mogla zadesiti i Moorea, koji je očigledno već jednom nogom izvan vučjeg čopora.

Sportske novosti danas navode kako se kao zamjene spominju bivši Cibos Scottie Reynolds te dobro poznato lice na parketima regije, Glenn Cosey.

Reynolds je dres Cibone nosio u sezoni 2016./17., a tada je postao jedan od ljubimaca zagrebačkih navijača. Poslije Cibone igrao je u Rusiji, Sloveniji, Izrealu, Grčkoj, a trenutno je član francuskog Strasbourga.

Cosey je s druge strane igrao za Zadar i Krku na ovim prostorima, a prošle je sezone u dresu novomešćana bio na prosjeku od 16,4 poena i 4,6 asistencija u ABA ligi.

Na kraju, napomenimo kako je Reynolds pet godina stariji od Coseya. Pred Cibonom je ponovno potraga za pravim rješenjem na playmakerskoj poziciji…