Rudolf Jugo osvojio prvenstvo Kosova

Array

Uspješnu košarkašku sezonu na Kosovu hrvatski košarkaški strateg Rudolf Jugo okrunio osvajanjem prvenstva omjerom 24-4.

Jugo je momčad Peje preuzeo početkom sezone 2012./2013. i već ubrzo dao do znanja da će njegova momčad nakon desetak godina konkurirati za osvajanje prvenstva Kosova, a u prilog tome govorio je i osvajanje naslova jesenskog dijela prvenstva. Regularni dio sezone, momčad hrvatskog trenera završava omjerom 24-4. Na putu ostvarenju višegodišnjeg sna, momčadi Peje u play-offu stajala je četvrtoplasirana momčad Košarkaškog kluba RTV21. No i tu su prepreku košarkaši Peje preskočili pobjedama u dvije utakmice.

U finalu su igrali protiv vječnih rivala i favorita prvenstva, KK Signal Prištine. Pobjedama 71-44, 66-58 i 84-73 košarkaši Peje osvojili su nakon devet godina prvenstvo Kosova.

O osvajanju prvenstva Kosova s Košarkaškim klubom Peja, Rudolf Jugo je rekao: “Zadovoljan sam ostvarenim na Kosovu. Ove godine svi kosovski klubovi puno su uložili u svoje momčadi, maksimalno su se pojačali kvalitetnim igračima iz regije ili SAD-a, kao i Peja. Od samog početka svaka nam je utakmica prvenstva bila bitna i maksimalno smo im se posvećivali. Bilo je, što je i normalno, malo i padova. U pauzi prvenstva dosta smo izmijenili momčad, no brzo smo se uigrali i zadržali prvo mjesto na tablici do kraju prvenstva pa smo i bolje krenuli u play-off. Na kraju, nakon devet godina KK Peja je konačno osvojila prvenstvo.”

Jugo posebno ističe igru dvojca, Dardana Berishe i Samira Shaptanovica, koji su mnogo puta nosili veliki teret u utakmicama, no dodaje, u cijeloj priči posebno mjestu zauzimali su i navijači Peje: “Tijekom cijele sezone navijači su bili uz nas, pratili nas na svim utakmicama pa i na gostovanjima. Igrati pret 2500-3000 navijača, u atmosferi u kojoj često ni ne čuješ svoje misli, nešto je što svaki zaljubljenik u košarku treba doživjeti. Šteta što i kod nas nije uvijek takva atmosfera” – dodaje Jugo.

Jugo se vratio u Hrvatsku i zasluženo odmara, a o nastavku karijere samo je kratko rekao da će se na vrijeme sve doznati.

Hrvatski zaljubljenici u košarku, Rudolfa Juga pamte najviše kao trenera Zadra s kojima je u sezoni 2004./2005. osvojio nacionalno prvenstvo te Kup. Posljednje mjesto rada u Hrvatskoj bilo mu je u mladom Košarkaškom klubu Križevci, koji je 2011. uveo u A1 ligu, a ponovno ih je preuzeo u proljetnom dijelu sezone 2011./2012

Related Articles