Ruska liga: Triumph do nove pobjede, Lokomotiv na polovičnom uspjehu

Array

U ruskoj ligi odigrane su tri utakmice u ovom kolu, a zanimljivo je kako je Lokomotiv sudjelovao u njih dvije. Momčad iz Kubana prvo je tijekom tjedna odigrala utakmicu sa Spartakom iz St. Petersburga i ubilježila tijesan poraz, dok je u nedjelju upisala pobjedu na još jednom gostovanju kod Nihzny Novgoroda.

Tijekom tjedna odigrane su dvije utakmice. Prvo je Spartak SP u već spomenutoj utakmici svladao Lokomotiv iz Kubana u neizvjesnoj završnici. Spartak je kontrolirao utakmicu do trećeg perioda kada Lokomotiv radi veliku seriju i sustiže prednost domaćina. Ipak, u nastavku je presudila dobra obrana domaćina koji je upisao drugu pobjedu te je na omjeru 2-0. Ekipa Spartaka odigrala je odličnu timsku igru, a prednjačili su Mavrokefalidis s 14, Beverley s 13 i Zavourev s 12 poena. Kod Lokomotiva Marić je upisao 20, a Zubkov 19 koševa.

Triumph je lagano došao do pobjede u susretu sa Spartakom iz Primorja. Domaćin je već na početku stekao, kako se ispostavilo, odlučujuću prednost te dobrom igrom na samom startu riješio utakmicu. Kod Truimpha fantastičnu utakmicu odigrao je Kyle Landry s postignuta 24 poena, 11 skokova i 4 asistencije. Kod poraženih gostiju Delaney s 19 i Gillenwater sa 16 nisu bili dovoljni za bolji otpor raspoloženom domaćinu.

Lokomotiv je odigrao još jednu utakmicu u vikendu iza nas, a momčad  Evgenia Pashutina nakon poraza od Spartaka ubilježila je pobjedu na još jednom gostovanju u Nihzny Novgorodu. Utakmicu su obilježile dvije serije Lokomotiva. Prvo pri rezultatu 25:25 gosti prave seriju od 8:0 nakon koje se domaćin ipak vraća u utakmicu. Utakmica je odlučena na rezultatu 49:49 kada gosti opet rade istu seriju od 8:0 te uspijevaju konačno prelomiti utakmicu u svoju korist. Za odlučujuću seriju najzaslužniji je bio Maxim Sheleketo.  Goste su prema pobjedi predvodili Sheleketo  sa 17 poena i Calathes s 12 ubačaja uz 7 skokova. Kod domaćina Videnov je postigao 13 koševa.

Rusko prvenstvo, 3. kolo:

Spartak SP – Lokomotiv Kuban 74:70
(Mavrokefalidis 14, Beverley 13, Zavourev 12; Marić 20, Zubkov 19)

Triumph – Spartak PR 82:73
(Landry 24; Delaney 19, Gillenwater 16)

Nihnzny Novgorod – Lokomotiv Kuban 54:61
(Sheleketo 17, Calathes 12; Videnov 13, Brezec 12, Panin 12)

Hrvati u ruskom prvenstvu:
Nitko nije nastupio.

Related Articles