Partizan pobijedio Radnički

Array

U šestom kolu regionalne lige Partizan je uspio još jednom pobijediti na domaćem terenu, a ovoga puta svladan je Radnički iz Kragujevca. Utakmica je odigrana pred nešto više od pet tisuća ljudi, a konačni rezultat je bio 91:80.

Partizan je dobro otvorio utakmicu i od samog početka pokazao kako ih zanima samo pobjeda. Opet je najbolji u redovima Partizana bio Vladimir Lučić koji igra zaista sjajno ove sezone. Upravo je Lučićevom tricom domaćin na početku sedme minute otišao na lijepih plus sedam. Trener Radničkog Muta Nikolić dosta je rotirao i bilo je očigledno kako traži najbolju petorku. Koševima Marka Worthingtona Radnički se serijom 7:0 vratio u utakmicu, ali do kraja četvrtine Partizan dodaje gas. Jedan od najboljih u novom stvaranju razlike bio je mladi centar i bivši igrač Hemofarma Dorđe Gagić koji je radio gostima ogromne probleme ispod obruča. Pokazalo se na kraju kako je prva četvrtina bila i presudna za cijelu utakmicu. Partizan je u drugoj dionici odigrao rutinirano, a već spomenutima Lučiću i Gagiću priključili su se Leo Westermann i Amerikanac Gordon. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 46:35 u korist Partizana.

Radnički se nikako nije mogao pronaći tokom cijele ove utakmice i od samog starta ovo je bila jednosmjerna ulica. Jedan od razloga tome je ovoga puta bila i sasvim prosječna igra njihovog zadnjeg pojačanja Aleksandra Čapina.  Partizan je dobro odigrao i treću dionicu igre koja je isto kao i prethodne dvije otišla u njihovu korist. Na samom završetku utakmice proradio je malo bolje napad Radničkog, ali to im je bilo dovoljno samo za 23:26 u posljednjem dijelu igre.

Beograđani i dalje odlično guraju u regionalnoj ligi, a jedini poraz dosad ubilježili su na gostovanju kod Cibone. Split kod kojeg gostuju u sljedećem kolu još nije poražen na domaćem parketu i biti će zanimljivo vidjeti tko će pobijediti u toj utakmici. Radnički putuje u Zagreb kod Cibone, koja je u ovom kolu ubilježila vrijednu pobjedu protiv Širokog.

Related Articles