Rutinska pobjeda Čehinja u Zagrebu

Array

Novi Zagreb nije kvalitetno ušao u utakmicu pa su gošće za pet minuta igre povele 12:2. Od tog trenutka košarkašice trenerice Natalie Hejkove rutinerskom igrom držale su postignutu razliku. Drugu četvrtinu dobila je ekipa Novog Zagreba 22:20, ali su na koncu prvog poluvremena Čehinje imle prednost od 9 koševa.

Novi Zagreb – ZVVZ USK Praha  71:79 (12:23, 22:20, 19:24, 18:12)

Novi Zagreb: Mazić 24, Mandir 14, Mitchell 7, Čačić 6, Pavetić 6, Vrdoljak 4, Jurić 4, Williams 4, Prčić 2

ZVVZ USK Praha: Dubljević 21, Viteckova 17, Brunson 13, Elhotova 11, Vaughn 10, Škerović 7

Drugo poluvrijeme krenulo je uglavnom naizmjeničnim postizanjem koševa obje ekipe pa se razlika i na koncu treće četvrtine nije osjetnije mijenjala. Bilo je 67:53, odnosno 24:19 za USK Prahu u trećoj četvrtini.

Zadnju četvrtinu dobio je Novi Zagreb 18:12, ali dvije dobivene četvrtine protiv ekipe rutinerki iz Praga, pojačanih korpulentnim Amerikankama na poziciji centra, nije bilo dovoljno za nešto više od podnošljivog poraza pred oko dvjestotinjak gledatelja u Trnskom.

Najbolja košarkašica Novog Zagreba večeras je bila Mirna Mazić koja je ostvarila double-double (24 koša i 14 skokova), potom  Sandra Mandir s 14 koševa, a kod gošći crnogorska reprezentativka  Jelena Dubljević s 21, iskusna češka reprezentativka Eva Viteckova 17, Rebekkah Brunson 13, Katarina Elhotova 11 i Kia Vaughn s 10 postignutih koševa.

Premda su doputovale u Zagreb, češke olimpijske reprezentativke  Ilona Burgrova i Michaela Zrustova nisu nastupile.

“Ovo je bila vrlo važna utakmica za mene jer je bila moja prva utakmica kao trenerice USK Prahe, prva u Euroligi s ovim klubom. Vrlo sam sretna što smo pobijedile jer je to prva pobjeda u Euroligi ove sezone” – izjavila je trenerica Natalia Hejkova. Najbolja igračica Novog Zagreba protiv Čehinja bila je Mirna Mazić koja je po završetku utakmice izjavila: “Loše smo reagirali u prvih 7-8 minuta. Bili smo spori, a oni su lagano poentirali. Vrlo su dobra ekipa sa šest reprezentativnih igrača, dvije WNBA igračice. Nadam se boljem rezultatu u Poljskoj i našoj prvoj pobjedi.”

Related Articles