Sani Bečirović potvrdio interes Cibone

Array

Prije nekoliko dana pisali smo kako su Cibona i Cedevita u kontaktu s nekadašnjim slovenskim reprezentativcem, Sanijem Bečirovićem. Međutim Sani je u razgovoru za slovenski medij Ekipa demantirao bilo kakav kontakt s vodstvom Cedevite, dok je priznao kako ipak postoji mogućnost dolaska pod Toranj.

Bečirović je i dalje pod ugovorom talijanskog Benettona iz Trevisa, sada već bivšeg prvoligaša koji zbog gubitka sponzora financijski ne može više pratiti ostale konkurentske klubove. Tako se na popisu igrača koji će vrlo vjerojatno napustiti klub nalazi i Sani Bečirović, no ipak kaže kako još ništa nije sigurno.

“Stvar još nije gotova. Istina, izgledno je kako će se klub ugasiti za godinu dana i nakon toga kupiti pravo nastupa u A1 ligi. No, volio bih da se priča okonča,  a do toga još nije došlo. Doista mi je žao, ne mogu preboljeti takav završetak. Sezona i okruženje su bili savršeni i s radošću bih ostao u Trevisu.”

Bečirović, koji se individualno priprema u rodnoj Slovenskoj Bistrici,proteklog je ljeta imao i ponude španjolskih klubova poput Valencije i Caje Laboral, no kako i sam kaže, “Lako je biti general nakon bitke.”

Ono što je interesantno za hrvatsku javnost je kako su se u kontekstu novog kluba spominjali Cibona i Cedevita, no o potonjima je Sani odmah rekao kako je riječ o novinarskoj patki. “Ne, ne znam zašto, riječ je o novinarskoj patki. Nisam imao nikakvog kontakta s Cedevitom.”

Isto tako je to bilo već u samom startu posve nelogično, s obzirom da se trener Maljković dolaskom na izborničku stolicu reprezentacije Slovenije odrekao Sanijevih usluga uz obrazloženje kako više nije 100 posto spreman za profesionalnu košarku, što je Sani demantirao u posljednje dvije godine. U sezoni u kojoj je Maljković imenovan izbornikom Slovenije, Bečirović je u turskoj ligi za Turk Telekom u prosjeku bilježio 14 poena, 3 skoka i 3 asistencije po utakmici. Protekle sezone je u Trevisu odigrao 27 utakmica, a bilježio je 11 poena, 2 skoka i 3 asistencije po utakmici.

Isto tako se nagađalo kako bi Miki Starčević, novi pomoćnik u Cedeviti, mogao izgladiti probleme no Bečirović je sarkastično poručio. “Miki bi vjerojatno mogao nešto napraviti što se tiče tih nesuglasica, ali mi se to ne čini pametno i logično. Naime, ako nisi dovoljno dobar za reprezentaciju, sumnjam da bi bio dovoljno dobar za klub.”

I ukoliko je demantirao prelazak u Cedevitu, baš suprotno je rekao za drugi zagrebački klub. “Bili su kontakti s Cibonom, ali smo rekli da ćemo oboje pričekati. A to je za sada sve. Sve skupa smo ‘zamrznuti’ na nekih desetak dana, da vidimo kako će se razvijati stvari”, dodao je još Sani kako ga ponuda Cibone jako interesira, ali dotakao se i bolne točke – ozljeda.

“Taj neki loš glas o ozljedama se pojavljuje svako ljeto, bez obzira na moje igre u protekloj sezoni. I to me najviše muči, sam imam motiv što sam dokazao i protekle sezone.

Za kraj je 31-godišnji košarkaš poručio kako je otvoren za sve opcije, no važno je da je zdravo okruženje u klubu i da je financijski ugodna situacija, što je vjerojatno i jedan od razloga zašto je Cibona na “čekanju”.

“U Real ili Panathinaikos više ne mogu, toga sam svjestan i gledam da dođem u neki uređen, dobro organiziran klub”, završio je Bečirović.

Je li Cibona ovog trenutka doista to, vidjeti ćemo u naredna dva tjedna.

Related Articles