Šarić na pragu Cibone

Array

Nakon prelaska Luke Modrića u Real Madrid, glavna sportska priča u Hrvatskoj sigurno je sudbina našeg najboljeg mladog igrača Darija Šarića. Već i ptice na grani znaju kakva je situacija bila sa Šarićem proteklih mjeseci i da je FIBA riješila sve nedoumice postavljanjem odštete u vrijednosti od 550.000 eura za sve one koji žele ovog mladog košarkaša vidjeti u svojim redovima.

Nakon što je FIBA odredila visinu odštete krenule su špekulacije tko bi mogao i htio vidjeti sjajnog mladog košarkaša u svojoj momčadi. Vjerujemo kako su želje imali mnogi ali ne i novca za ipak, u košarkaškim okvirima, veliku odštetu. U kontekst dovođenja Šarića spominjale su se mnoge velike europske ekipe kao Fenerbahce, CSKA, Anadolu Efes. Ipak kako stvari stoje Šarić bi trebao ostati u Hrvatskoj i potpisati za Cibonu.

Pregovore je potvrdio i Darijev otac Predrag koji je rekao kako su pregovori u tijeku i da je 99% sigurno da Darijo u ponedjeljak potpisuje ugovor. Također je napomenuo kako je ponuda Fenera odbijena ponajviše iz razloga što je turska ekipa već sada puna zvijezda i bilo bi teško očekivati veću minutažu za Darija.

Sa Cibonom bi trebao potpisati ugovor na četiri godine uz mogućnost odlaska u NBA ligu ili neki drugi veliki europski klub nakon dvije sezone. Predrag Šarić isto tako je demantirao interese za Darija od strane Cedevite i moskovskog CSKA.

S druge strane Cibona ima poteškoća sa financijama ali kako doznajemo u Šarićev transfer biti će uključen privatni sponzor koji će platiti odštetu dosadašnjem klubu Darija Šarića Zagrebu. Ukoliko Cibona uspije dovesti Šarića biti će to veliki poticaj za klub koji već neko vrijeme traži povratak svog nekada velikog ugleda ali i povratak navijača koji zbog loših rezultata sve više zaobilaze Dom Dražena Petrovića.

Related Articles