#234 Šarunas Jasikevičius na meti Žalgirisa | Crosarka.com #234

Šarunas Jasikevičius na meti Žalgirisa

Jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena, Litvanac Šarunas Jasikevičius, u smiraj karijere mogao bi po prvi puta zaigrati za najtrofejniji klub iz domovine, Žalgiris iz njegova rodnog Kaunasa.

Prema informacijama grčkih i litvanskih medija, koje je potvrdio i sportski direktor Žalgirisa, Jasikevičius je velika želja kluba iz Kaunasa. Iskusni litvanski plamaker nedavno je odbio ponudu Panathinaikosa da u 36-godini okonča karijeru i preuzme trenersku funkciju nakon odlaska srpskog stručnjaka Željka Obradovića s kormila atenskog sastava.

U svojoj bogatoj karijeri popularni Šaras samo je jednu sezonu proveo u Litvi. U sezoni 1998/1999. nosio je dres Lietuvos Rytasa. Potom je otišao u Barcelonu s kojom 2003. godine osvaja svoj prvi europski klupski naslov. Iste godine, kao MVP kontinentalne smotre u Švedskoj, odvodi Litvu do zlatnog odličja na Europskom prvenstvu. Slijede dva naslova europskog prvaka s izraelskim Maccabijem, te odlazak u NBA ligu. Tamo je nastupao za Indianu i Golden State, a po povratku u Europu pristupa Panathinaikosu s kojim 2009. osvaja novi naslov prvaka starog kontinenta.