Savršene Splićanke

Array

Ni poslije devetog kola košarkašice Splita ne znaju za poraz u Prvoj ženskoj ligi nakon što su u dalmatinskom derbiju na Gripama svladale Zadar.

Zadranke su u 17. minuti vodile 40:25 i u tim trenucima baš ništa nije ukazivalo na pobjedu Splita. Gošće su izgledale bolje, njihova igra tečnije, dok je Split bio vrlo propustan u obrani, a u napadu je stvari uglavnom rješavao individualno. Zadranke su dominirale u reketu i prelako zabijale, često ostajući same ispod obruča, bolje su trčale u kontri i gubile manje lopti.

Vodio je Zadar i 50:41, pa onda 54:47 što je bio rezultat s kojim se ušlo u zadnju četvrtinu, ali nije bilo dovoljno. Serijom 17:3 Splićanke su okrenule na plus sedam u svoju korist, no ni tu nije bio kraj uzbuđenjima. U posljednje nepune dvije minute Zadranke su s minus osam stigle na minus jedan, ali pobjeda je ipak ostala na Gripama.

Najbolja igračica utakmice bila je kapetanica Zadra, Lara Nikpalj V. s double-double učinkom od 17 koševa i 14 skokova s pratiljama Anom Vrsaljko (13 koševa i 7 skokova) i Anamarijom Bačić (14 koševa). Split su predvodile Dedić (17 koševa i 8 skokova) te Buzov i Silov, također s po 17 koševa.

SPLIT: Ivančević, Miše (8), Buzov (17), Silov (17), Turić, Barać (2), Brnas (2), Tomičić, Dedić (17), Perić (7).

ZADAR: Oštrić, Jelenković, Dujić (10), Vrsaljko (13), Nekić, Nikpalj (17), Perica (3), Budija, Mandić (10), Domijan, Bačić (14).

Nina Dedić, igračica Splita: “Čestitam svojim curama na velikoj pobjedi i borbi do samoga kraja u jednoj od najtežih utakmica do sada. Unatoč njihovom vodstvu kroz cijelu utakmicu kroz zajedništvo i uz pomoc publike smo preokrenule  i ipak opravdale ulogu favorita. Čestitam također Zadru na odličnoj partiji.”

Boran Grgin, trener ŽKK Splita: “Unatoč svim dogovorima u pripremi utakmice opet smo ušli premekano u obrambenom dijelu i dopustili Zadru lagane koševe, a bili smo bez prekršaja. Sigurno smo dijelom i podlegli pritisku, danima se piše o “neporaženom” Splitu i većina igračica je prvi put u životu u takvoj situaciji. Upravo zbog toga sam još više ponosan na njih što su se vratile nakon velikog minusa i pokazale pobjednički karakter. Kemijali smo dugo sa alternativnim vrstama obrane i na kraju iskemijali 9.pobjedu u nizu. Kapa dolje i ŽKK Zadru, u velikom su usponu forme i bit će svakome tvrd orah.”

Anamarija Bačić, igračica ŽKK Zadra: „Još uvijek se nisu slegnule emocije od utakmice. I nisam sigurna koliko je pametno sada ista reći. Zato neću ništa reći o Splitu već o nama. Ipak smo mi vodili 35 min utakmice, igrali odlično u oba smjera, ono što sam sigurna da smo bile puno bolja ekipa danas na terenu, ali da su oni imali malo vise sreće od nas. Želim čestitati svim svojim curama na igri, na volji i želji, trenerima na svemu sto čine za nas da budemo što spremnije. Treba se okrenuti sljedećoj utakmici i pripremiti se za Osijek. I na kraju, sportski je čestitati Split u na pobjedi.“

Trenerica Zadra Marija Mazija: „Kad smo imali plus 15 trebali smo otići na još veću razliku i tako slomiti Splićanke. One su krenule na sve ili ništa, u „meso“, a mi im nismo vratile na vrijeme. Možda smo se malo i prepali jer u rosteru imamo 6-7 cura koje su kadetkinje ili juniorke. Split je iskusniji od nas, odigrao je pametno i čestitam mu na pobjedi“

SPLIT: Ivančević, Miše (8), Buzov (17), Silov (17), Turić, Barać (2), Brnas (2), Tomičić, Dedić (17), Perić (7).

ZADAR: Oštrić, Jelenković, Dujić (10), Vrsaljko (13), Nekić, Nikpalj (17), Perica (3), Budija, Mandić (10), Domijan, Bačić (14)

Related Articles