#234 Saznajemo: Uvodni dio ABA lige igrat će se u jednom gradu | Crosarka.com #234

Saznajemo: Uvodni dio ABA lige igrat će se u jednom gradu

Prije otprilike tjedan dana pisali smo o ideji odigravanja uvodnog dijela ABA lige po tzv. principu “balona”, odnosno odigravanja uvodnih 6 kola prvenstva u jednom gradu, po uzoru na NBA ligu. Čelni ljudi Budućnosti i Igokee tada su otvoreno zagovarali takav sistem natjecanja te nagovijestili kako su Laktaši i Podgorica spremni ugostiti najbolje košarkaše regije.

Prema informacijama s kojima raspolažemo, takav scenarij uskoro bi trebao biti i služben. Domaćin uvodnih 6 kola bili bi Laktaši, gdje bi se u jednom danu odigralo čitavo kolo ABA lige, dok bi se u danu iza toga, odigravalo i čitavo kolo ABA 2 lige.

Zadar, 190120.
Dvorana Kresimir Cosic. Utakmica regionalne kosarkaske ABA lige izmedju KK Zadar i KK Igokea.
Na fotografiji: Martin Junakovic.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Nakon toga, razmotrit će se da trenutna epidemiološka situacija u regiji te se eventualno krenuti prema nastavku prvenstva prema normalnom principu, naravno, ako će zdravstveni uvjeti to dozvoljavati. U suprotnome, prvenstvo će se od sedmog do dvanaestog kola igrati ponovno u jednom gradu.

Iako je Dragan Bokan otvoreno nudio Podgoricu kao domaćina drugog dijela ABA lige, prema nama dostupnim informacijama, čelnici ABA lige tu će ulogu najvjerojatnije namijeniti Ljubljani.