Šibenčanke osvojile turnir u Puli

Array

Drugog dana memorijalnog turnira “Vladimir Šešelja”  domaća Rockwool Pula i slovenski prvoligaš Triglav iz Kranja igrali su utakmicu za treće mjesto u kojoj su uspješnije bile slovenske košarkašice rezultatom 62:71.

Trener Puljanki Ivan Đukić po završetku utakmice izjavio je za Crosarka.com: “I danas smo opet odigrali dobro samo jedno poluvrijeme i onda padamo i odigramo lošu treću četvrtinu. Martina Zubak nije igrala ovu utakmicu zbog lakše ozljede zgloba, a naše pojačanje iz Amerike Chelsea Pickering i danas je pružila dobru partiju s 15 poena i 8 skokova.”

Finalni ogled ovogodišnjeg turnira “Vladimir Šešelja” između šibenske ekipe Jolly JBS i talijanske Muggie nije bio neizvjestan. Već u prvoj četvrtini Jolliette rade prednost od 12 poena (29:17), koja je tijekom svake četvrtine rasla, do konačnih 88:61. Ponovno je najraspoloženija bila Luca Ivanković koja je ubacila 22 poena, a u ovom susretu pridružila joj se i Ana Semren s 19. S ovom finalnom utakmicom Šibenčanke su na “istarskoj turneji” odigrale u četiri dana četiri utakmice – dvije prijateljske protiv moskovskog Dynama i ove dvije na memorijalnom turniru.

Trener Jolly JBS  Edi Dželalija je nakon turneje po Istri zadovoljno izjavio: “Iskreno, malo sam se pribojavao ove serije od četiri susreta u četiri dana, no moram reći da su cure bile sjajne. Drago mi je što su Luca (Ivanković) i Antonija (Mišura) prave vođe, Tina Benić se diže, a čekamo još Anu Semren, koja je u finalu pokazala da se polako diže. Ono što posebno veseli je učinak mlađih igračica. Chiabov je sve bolja, Ivana Dujić još uvijek varira, a najviše se u formi podigla Maja Stojanović koju već dosta koristimo. Moramo još do početka prvenstva poraditi na šutu i to bi bilo to.”

Related Articles