Allen debitira protiv Crvene Zvezde

Array

Sutra u 18.00 sati na rasporedu je utakmica koja tradicionalno donosi zanimljive trenutke i užarenu atmosferu u zadarskoj dvorani. Naime na Višnjik dolaze košarkaši Crvene Zvezde.

Za ovu utakmicu možemo izdvojiti neke zanimljive statistike, koje govore kako je Zadar sa Zvezdom prvu utakmicu odigrao davne 1946. godine, a ukupan broj utakmica klubova kroz povijest je 102, s tim da je omjer pobjeda 56-47 u korist Zvezde, iako Zadar ima bolji omjer kad je riječ o utakmicama ABA lige, te vodi 10-9 u pobjedama.

Zadnji susret između klubova odigran je još u sezoni 2010/2011, kada je Zadar ispao iz regionalne lige, a utakmica sa Zvezdom bila je odlučujuća što se opstanka tiče. S lijepih + 17 koje su donijeli iz Beograda u prvom dijelu natjecanja, zadarski igrači trebali su tada pobjedu, remi ili poraz s manjom razlikom ne bi li ostali u ligi, no nažalost doživljen je apsolutni potop, te je Zvezda utakmicu pobijedila rezultatom 83:60 i Zadru osigurala godinu dana utakmica isključivo na domaćim parketima.

Gledamo li trenutnu situaciju, vidimo kako oba kluba u drugo kolo donose poraze sa starta prvenstva, gdje je Zadar u posljednjim minutama ispustio pobjedu u Pioniru protiv Partizana, dok je Zvezda nadigrana na gostujućem terenu nadigrana od maestralnog Splita.

Trener Zvezde Milivoje Lazić ljut je i prilično nezadovoljan pristupom igri svojih igrača prilikom utakmice u Splitu, te smatra kako ga moraju drastično promijeniti žele li što postići protiv Zadra. Kako sam kaže, respektira momčad Zadra za koju smatra kako je dobro odigrala protiv Partizana i kako je popunjena na svim pozicijama, te misli kako će utakmica biti sve samo ne laka.

Trener Zadra Ante Nazor, stanje svog protivnika rezonira sljedećim riječima: “Košarkaši Crvene Zvezde još nisu u formi kakvu priželjkuju iako se radi o odličnoj momčadi. Onako loš pristup kakav su imali protiv Splita sigurno neće ponoviti pa moramo biti spremni adekvatno odgovoriti i biti na onoj razini na kojoj smo bili u Beogradu protiv Partizana.”

Utakmicu protiv Partizana vidi na sljedeći način: “Našli smo se u pomalo opasnoj situaciji jer smo shvaćeni kao pobjednici iako smo na koncu poraženi. Moramo dobro sagledati svoje greške, izgubljene lopte, problem pri skoku i dekoncentraciju na liniji slobodnih bacanja kako bi protiv Zvezde izvukli pozitivna rezultat.”

Što se tiče igračkog stanja momčadi, treba istaknuti kako Nazor još ne može koristiti usluge kapetana Ive Ivanova, kojem bolest jednostavno ne dopušta niti prisustvovanje trenažnom procesu, dok je Anti Delašu nešto bolje, te će on dobiti svoju minutažu, a o njegovoj reakciji ovisi i koliku. Prvu utakmicu za klub odigrat će novi playmaker Chaisson Allen, za kojeg trener ističe kako će donijeti novu dimenziju u napadu i osigurati da se napadačke greške iz Pionira ne ponavljaju.

Sportski direktor Branko Skroče poziva navijače na utakmicu, ne bi li se stvorila prava atmosfera koja će proslaviti povratak u ABA ligu, i naravno voditi momčad do pobjede nad velikim rivalom.

Related Articles