Šibenik drugi, Zadar četvrti na turniru u Italiji

Array

Talijanski grad Jesolo u petak i subotu bio je poprište zanimljivog turnira, na kojem su nastupali talijanski prvak Umana Venezia, slovenski klub Sixt Primorska iz Kopra te naši Šibenik i Zadar.

U polufinalnim susretima igranima u petak, Šibenik je sa 75:71 bio bolji od Primorske, unatoč tome što su u nekoliko navrata gubili s dvoznamenkastom razlikom. Najbolji kod Građana je sa 17 poena bio Domagoj Bašić. Zadar se nije dobro proveo u polufinalnom ogledu, budući da je momčad Aramisa Naglića poražena od Venezije s visokih 104:72. Mitchell Watt predvodio je talijanske prvake s 23 ubačaja, a bivši igrač Zadra Hrvoje Perić dodao je 16. Kod Zadra su po 20 poena ubacili Kristijan Krajina i Preston Knowles.

U subotu su igrane utakmice za plasman, u kojima su obje naše momčadi poražene. Najprije Zadar, koji je u neizvjesnoj završnici izgubio od Primorske sa 73:75, te im nije pomogla ni nova dobra utakmica Knowlesa, koji je ubacio 18 koševa.

Šibenik je u finalu turnira poražen od Venezije sa 58:85. Na kraju visok poraz, unatoč odličnom dojmu koji je momčad Vladimira Anzulovića ostavila u prve dvije i pol četvrtine. Najbolji igrač finala bio je Dominique Johnson sa 17 poena, a za Šibenik su po 11 koševa ubacili Filip Bundović i Pavao Paić.

Related Articles