#234 Španjolska rutinski protiv Turske | Crosarka.com #234

Španjolska rutinski protiv Turske

Španjolska nastavlja pohod po novo zlato pobjedom protiv domačina Turske. No, Španjolska nije igrala savršeno protiv Turaka koje su nosili tijekom cijele utakmice fantastični navijači. Ipak, sve dok pobijeđuju nitko se ne može buniti

Osmina finala, 10.rujna:

Španjolska – Turska 73:56 (19:10, 14:15, 16:18, 24:13)

(statistika)

U prvom poluvremenu gledali smo lošu igru i s jedne i s druge strane. Španjolci su u napadu bili previše statični te su često ovisili o invidualnim rješenjima braće Gasol i Sergia Rodrigueza. Turci su pak u isto vrijeme  igrali solidnu obranu, ali u napadu nisu mogli ništa pogoditi. Iako nisu igrali dobro Španjolci su igrali dovoljno da održe solidnu prednost na poluvremenu.

U drugom poluvremenu Turke su u igri držali Korkmaz i Osman koji se probudio te ih je doveo na -3 pred kraj treće četvrtine, ali u zadnjim sekundama ukazao se danas odličan Rodriguez koji zabija tricu s centra te Španjolcima osigurava +6 pred početak zadnje četvrtine. Do kraja utakmice iskusna momčad Španjolske nije dopustila Turskoj da se približi te je rutinski privela priču kraju.

Kod Španjolske se najviše istakao Ricky Rubio s 15 poena te Sergio Rodriguez s 11 poena i 9 asistencija, a kod Turske odličnu utakmicu je odigrao Furkan Korkmaz koji je postigao 20 poena.

Španjolska će u četvrtfinalu igrati protiv Njemačke.

Nedjelja, 10.09.2017.

Hrvatska – Rusija 20:30h