Šibenik na Baldekinu porazio Zabok

Array

Jučer je na legendarnom Baldekinu odigran susret desetog kola A-1 lige između Šibenika i Zaboka.

U prvih pet minuta, u vrlo nesigurnoj i igri punoj promašaja, domaćini su se bolje snašli te stvorili četiri poena prednosti – 11:7. Zatim rade mini seriju 6-0 i stvaraju prednost od 10 poena kojih zadržavaju do kraja prve četvrtine (24:14).

Dvjema vezanim tricama šibenskih klinaca Kristijana Andabaka i Krešimira Radovčića te koševima Tea Petanija i Brune Španje Šibenik ima 16 koševa viška. Bude se šuteri Zaboka, Robert Lež zabija dvije trice, po jednu dodaju Filip Palac i Domagoj Vuković te se na veliki odmor odlazi sa 48:38 za domaćine. Kao kuriozitet prvog dijela je odlična trica Zaboka 7/11, no svejedno su bili u dvoznamenkastom zaostatku.

Otvaranje trećeg dijela kao iz snova za domaćine. Serija 7-0 “ubila” je utakmicu te su na kraju trećeg dijela mirno sačuvali stečenu prednost za 68:51. Četvrta četvrtina je bila samo odrađivanje posla te su košarkaši trenera Jeronima Šarina mirno priveli utakmicu kraju za konačnih 80:62.

U redovima domaćih istaknuli su se Bruno Španja s 15 poena i 6 skokova, Teo Petani s 11 poena, 7 skokova i čak 10 asistencija te šibenski klinci, Radovčić, 12 poena, i Roko Badžim, 10 poena, 5 skokova i 3 asista. Dok u redovima gostiju vrijedi spomenuti kapetana Andru Anzulovića s 14 poena, 3 skoka i 3 asista te Antonija Črnjevića s 10 poena i 3 skoka.

Treba istaknuti i odličnu tricu gostiju, 12/24, koja im nije bila od velike pomaći zbog vrlo loše igre unutarnjih igrača, prije svega najzvučnijeg pojačanja na tim pozicijama Antu Gospića koji već par kola najblaže rečeno ne briljira te nije ni blizu prošlogodišnjim izdanjima Antonija Vlaića u dresu Zaboka.

Bio je to susret dvije ekipe koje su bitno izmijenile rostere tijekom ljetne stanke. Dok je Šibenik to napravio planski, ostavljajući prostora mlađima. Svjesno ostavivši igrače za koje su utvrdili da su im neophodni (Petani, Bašić, Vukičević), pridodavši im odličnog Kristijana Krajinu te vrativši u zadnji čas Ivana Blaću. Otvorili su prostora mlađima, a umjesto traženja zamjene za Zorana Vrkića preuzeli su rizik gurajući u vatru Roka Badžima što im se za sad vraća s kamatama, a nisu se tražila niti nova rješenja za Ljubu Šamadana i Sandija Marciuša već su se u njihovim redovima isprofilirali Bruno Španja i Domagoj Vrkić što dečki uz izuzetno zajedništvo i borbenost vraćaju na najbolji način. Šibenski primjer je put svim našim A-1 ligašima i još se jednom potvrdilo staro pravilo ne igraju imena nego ekipa.

Zabok je s druge strane otvorio deal s Cedevitom. Dobili su trojicu perspektivnih mladih igrača (Lončar, Vučić, Mikšić – ovaj potonji po mom skromnom mišljenju uz veliki rad i mrvicu sreće za par godina može biti i dio rostera Cedevite). Ovih dana otpušteni su Nakić, Warren i Krstanović. Promašilo se s najvažnijim mjestom u ekipi, sa playem, a niti Warrena se nije trebalo uzimati jer je samo uzimao minute Filipu Palcu. Stipe Krstanović je bio peti visoki igrač za kojeg jednostavno nije bilo ni vremena i mjesta da igra pa sad kad se odustalo od tog trolista priključena su dvojica mladića Tuđen i Martinko, barem do kraja polusezone.

U sljedećem kolu Zabok je u vrlo važnom susretu domaćin Kaštelima, a ekipa Šibenika putuje na noge Osijeku.

Related Articles