#234

Šibenik nadigrao Jolly u povijesnom gradskom derbiju

Prvi gradski derbi u povijesti igrali su Šibenik i Jolly JBŠ. Na prepunom Baldekinu se skupilo oko 1200 gledatelja glasno navijajući za formalnog domaćina. Na opću radost slavio je Šibenik rezultatom 71:63.


Šibenik – Jolly JBŠ 71:63 (24:14; 39:34; 54:50)

Šibenik: Radovčić, Badžim, Mišić 9, Kalpić 1, Bašić 16, Blaće 5, Vukičević 7, Jukić, Šamadan 27, Španja, Petani 6, Došen.
Jolly: Gulam, Roso, Katura 14, Kozić 2, Vrlika, Ross 9, Mrva 4, Naletilić 5, Peršić 10, Bubalo 14, Cinac 5.


Nošeni publikom bolje su miljenici Funcuta otvorili utakmicu. Kanonadom trica koju je otvorio Teo Petani, a snajperski se nadovezao Domagoj Bašić s još tri, Šibenik bježi na deset razlike. Pokušavao je Dalibor Peršić za Jolly, ali nije išlo. Šuterima se priključio Ljubo Šamadan koji iz kontre polaže za maksimalnih plus 12. Bankari su potom zaigrali drugačije, usporili su igru i počeli spuštati lopte na Domagoja Bubala koji odlično koristi prednost u visini. U kratkom periodu ubacuje sedam poena i stavlja utakmicu pod kontrolu.

Početkom druge dionice odlično je reagirao Ronald Ross, te on i Dino Cinac ubacuju trice za priključak Jollya. Kako se utakmica bližila poluvremenu agresivnost domaćih je vidno pala, stao je šut, a greške su bili sve češće. “Gosti” tricom Rossa u 18. minuti dolaze na samo minus dva, ali ipak na veliki odmor se otišlo rezultatom 39:34 za Šibenik.

Ross i Josip Naletilić tricama za Jolly otvaraju drugo poluvrijeme i prelaze u prvo vodstvo nakon samog početka susreta. Šibenik ubrzo uzvraća serijom 8:0 i ponovno odlazi na osjetniju prednost. Bankari su ponovno bili primorani hvatati zaostatak i dolaze na minus jedan no onda Ozren Mišić tricom u zadnjoj sekundi treće četvrtine odvodi domaće na 54:50.

Sa 6:0 otvorio je Šibenik treću četvrtinu i ponovno pobjegao na deset razlike. Nedugo nakon toga fenomenalni Bašić tricom iz nemoguće pozicije pogađa za maksimalnih plus 13. Peršić i Luka Katura su ubrzo smanjili na 60:67. Građani nisu ubacili koš pune tri minute, a Jolly je u međuvremenu neuspješno pokušavao smanjiti isključivo tricom. Minutu prije kraja Ljubo Šamadan je tricom riješio pitanje pobjednika. Utakmica je završena rezultatom 71:63.

Nakon ove utakmice obje su momčadi na omjeru 3-3. Šibenik u sljedećem kolu putuje u Slavonski Brod, a Jolly dočekuje Kvarner u derbiju kola.