#234

Šibenka iznenadila Split na Baldekinu!

Na Baldekinu smo u sklopu zaostalog dvoboja 8. kola HT Premijer lige gledali iznimno efikasno košarku, a domaća Šibenka s korištenjem samo šest igrača iznenadila je Split rezultatom 111:96.

Momčad Dženana Rahimića odlično je otvorila dvoboj, a do kraja poluvremena je imala veliku prednost od +14 koja se pokazala nedostižnom za ABA ligaša.

Iako se očekivalo da će Splićani u drugom poluvremenu napraviti ogroman pritisak i zakomplicirati susret, to se nije dogodilo. Narančasti su prednost održavali na dvadesetak poena razlike, a Širko i Freeman bili nezaustavljivi.

Momci iz Krešimirova grada tako su upisali četvrtu pobjedu u desetoj utakmici te drže 10. mjesto na prvenstvenoj ljestvici, dok je ekipa Ivice Skelina na omjeru 7:4 za treće mjesto nakon jedanaest odigranih kola.

Henrik Širko bio je iznimno raspoložen protiv bivšeg kluba, ubacio je 26 poena (šut iz igre 8/13) te podijelio 6 asistencija. Amerikanac Freeman dodao je 24, a Solomun 19. Osim njih, za Šibenku su igrali još i Miković, Bašić te Šarić. Blaž Mesiček bio je jedan od rijetkih raspoloženih Splićana s 24 poena.

111 poena najbolje govori kakvu su šutersku večer imali Šibenčani koji su dvicu gađali dvicu s čak 73% preciznosti (25/34), a trica im je bila na 46% (14/30).