Petak, 27 svibnja, 2022
More

  Šibenka na Baldekinu dočekuje austrijski Wels

  Šibenka će danas u svom drugom nastupu u Alpe Adria Cupu od 18 sati biti domaćin Raiffeisen Flyers Welsu iz Austrije.

  Jedinu utakmicu u ovom natjecanju Šibenka je odigrala krajem rujna kada je na Baldekinu dočekala Patriote Levice koji su slavili 64:79.

  Austrijska momčad odigrala je dvije utakmice te upisala isto toliko poraza – Pardubice su bile bolje s rezultatom 79:76, dok su Patrioti Levice u Slovačkoj potpuno nadigrali Austrijance s uvjerljivih +29 (93:64).

  “Wels je jedna vrlo zanimljiva ekipa i košarkaška sredina koja godinama ulaže u momčad, dovodi veći broj stranaca. Kad se usporedi njihov budžet s, recimo, budžetima Šibenke ili ovog našeg razreda u Premijer ligi, to su dva do tri puta veći budžeti”, započeo je najavu današnje utakmice trener Šibenke, Damir Milačić.

  “To je jedna ekipa koja je multinacionalna i koja je željna dobrog uspjeha. Sigurno će se kroz Alpe Adria Cup gdje su startali s porazom od Levica trideset razlike htjeti iskupiti na našoj utakmici. Imaju jedan score u austrijskom prvenstvu i htjeti će podizati formu. Međutim, na nama je da mi dođemo u situaciju maksimalne pozitivne atmosfere, bez obzira na situaciju što smo izgubili utakmicu u Dubravi”, izjavio je Milačić te nastavio: “Ja sam naglasio da nemam što zamjeriti igračima, ali imamo problem neiskustva i donošenja odluka, obrambenih i napadačkih u ključnim trenucima. To je nešto što se vremenom popravlja i radi. Već sam rekao da ekipa maksimalno radi i kako znam da kada dođe pravo vrijeme i mi ćemo biti pravi. Od ekipe očekujem sigurno da mentalna regeneracija bude što prije i da se pokušamo pripremiti na njihove individualne kvalitete, zato što taktički teško možemo u jednom danu nešto napraviti i pristup mora biti pobjednički.

  Ne smijemo biti u strahu nakon ove serije utakmica. Moramo vratiti onaj pobjednički duh koji se vraća s dobrom atmosferom. Neke izgubljene bitke ne znače i izgubljen rat, a taj dio je jako bitan. Bitno je kakvi smo na kraju, a ne kakvi smo sada. Rad je besprijekoran, odnos njih prema klubu također, bore se i jednostavno morat ćemo podići samopouzdanje i pokušati na neke košarkaške načine doći do laganih poena da ne svedemo sve na to jesmo li pogodili šut izvana ili nismo.”

  Šibenka još čeka prvu ovosezonsku pobjedu na domaćem terenu, Milačić vjeruje da je ovo savršena prilika za prekid negativnog niza na Baldekinu.

  “Wels je idealan da pokušamo dići samopouzdanje i treba se ići na pobjedu. Ne možemo reći da ih poznajemo jako dobro. Ovo što poznamo je jedna vrlo nezgodna ekipa, međutim moj sportski moto je uvijek u životu bio da se svakoga može pobijediti ako se vjeruje i ako si maksimalno borben.”

  Utakmicu između Šibenke i Welsa možete pratiti u izravnom prijenosu na YouTube kanalu šibenskog kluba.

  FOTO: GKK Šibenka

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave