Sigurno klađenje – mit ili realnost

Sigurno klađenje zvuči kao paradoks. Bilo bi sjajno kada biste se mogli sigurno kladiti, zar ne? Neprestano profitirati od sportskog klađenja. Zvuči kao san.

Ali nije.

Dozvolite da Vam predstavimo sigurno klađenje ili kontraklađenje u svijetu nazvano matched betting.

_

Što je sigurno klađenje?Kod sigurnog klađenja se uplaćuju oklade (množina) da bi se osigurao siguran dobitak. Dobitak se osigurava uplaćivanjem protuoklada na različite moguće ishode.

Povrh toga, pametno klađenje podrazumijeva iskorištavanja pogodnosti koje nude brojne kladionice. Kako im broj raste (posebice na online) kladionice počinju raditi različite bonuse pa čak i besplatne oklade novim igračima, a redovito čak i postojećim igračima. Često se međusobno natječu u smislu smanjenja marže (tečaja).

Kombinacijom jedne ili više ovih pogodnosti te kontraklađenjem ili pak podjelom uloga (što ćemo sve pojasniti u članku), sigurno ćete biti u dobitku.

Kako funkcionira sigurno klađenje?

Kako biste ostvarili pravo na besplatnu okladu ili bonus, kladionice često znaju zahtijevati određen broj oklada prije nego što Vam ovo poklone. Umjesto toga, ponekad traže ulog od određene količine novca (na engleskom se ovo naziva rollover) prije nego što je moguća isplata.

Rollover će varirati od kladionice u smislu njegovog iznosa, ali i roka ispunjenja. Zato upozoravamo da pogledate bonus uvjete kladionice prije nego išta uplatite.

Bȋt je svakako u bonusu kojeg želite maksimalno iskoristiti. To jest, želite da što manje tog bonusa izgubite. To se radi na jedan od dva načina. 

Podjela uloga

Prvi način je da u jednu kladionicu uplaćujete jednu okladu uplaćujete u onoj kladionici u kojoj ste ostvarili pravo na bonus. U drugoj kladionici uplaćujete protuoklade na sve drudge moguće ishode. Ova se taktika naziva podjela uloga (eng. dutching).

Primjerice, u jednoj kladionici gdje očekujete bonus se kladite na domaćina, a u dugoj se kladite da će dobiti gost ili da će biti izjednačeni.

Kada tražite oklade, bitno je gledati one s najvećim payout-om, odnosno postotkom isplate koji idealno treba biti preko 98%.

Kontraklađenje

Početak je isti – platite okladu u onoj kladionici u kojoj namjeravate iskoristiti bonus. Nakon toga uplaćujete protuokladu na nekoj od burzi tečajeva.Pritom se ne kladite na ishod već protiv drugih igrača tako da uplaćujete BACK okladu (kladite se na određeni ishod) ili LAY okladu (da se nešto neće dogoditi), ovisno o tome koja Vam je bila prva oklada.

Ovo je znatno jednostavnija metoda i nudi bezbroj više opcija.

Međutim, moguće je ove dvije metode i kombinirati!

Kako biti siguran da se isplati?

Za sigurno klađenje nije potrebno pratiti sve što se događa niti imati predznanje.

No, zato je potrebno malo matematike, koncentracije i strpljenja.  Strpljenje će Vam omogućiti da pričekati rollover, koncentracija da bivate prave kombinacije, a matematika da izračunate u kojoj je kladionici, na koji ishod potrebno uplatiti okladu da biste ostvarili najveći dobitak.

Pogodnosti poput bonusa, pa čak i risk-free (bezrizičnih) oklada možete pronaći u kladionicama kao što je FavBet kod kojeg ćete uvijek naći ovakve opcije i razne promocije.