Šime Olivari predvodio Kvarner do pobjede nad Ribolom

Array

Riječani su prekinuli niz od tri poraza i u posljednjoj četvrtini su slomili otpor Kaštelana i upisali dvanaestu pobjedu u ligi. Utakmica nije imala veći značaj za nastavak prvenstva pošto je Kvarner osigurao Ligu za prvaka, a gosti su u onoj za ostanak i eventualni bodovi im ne bi puno značili.

Po prvi puta je trener Marijan Mance od prve minute stavio u igru Šime Olivarija (na fotografiji – broj 17) i on je to povjerenje na najbolji način opravdao. Za 26 minuta ubacio je 19 poena uz šut 6/8 te dodao devet skokova. Na kraju je imao najbolju valorizaciju od 27.

Domaći su bolje ušli u utakmicu, s četiri vezana poena Olivari je odveo svoju ekipu na 10:4. Preko mladog Marina Vručinića (1997) gosti nakratko vračaju ravnotežu (12:9) da bi pred kraj četvrtine tricom i slobodnim bacanjem Siniše Štembergera Kvarner otišao na dvoznamenkasti plus (23:13).

Deset razlika je bilo i u 13 minuti (19:19) nakon koje Ribola koristi tehničku Maura Veljačića i smanjuje na -7. Manceova momčad igra ozbiljnije i odlazi na +11, ali u posljednjoj minuti poluvremena Hrvoje Oršulić tricom i Toni Biočić polaganjem smanjuju na 48:43.

Nastavak donosi prvo vodstvo Kaštelana. Ivan Čubela pogađa tricu, a nakon koša Kučana i Biočić postiže tri poena za minimalni zaostatak. Na asistenciju Ivana Jukića po prvi puta nakon početnih 2:0 prednost ekipi Stipe Bralića donosi Oršulić. Domaćin preko Olivarija (trica) vraća vodstvo i drži ga do kraja utakmice.

Uporni Kaštelani u igri su sve do posljednje četvrtine. U 32. minuti su imali samo -4, ali domaćin ipak u sljedećih par minuta radi zalihu za miran završetak. Olivari, igrač večerašnje utakmice, je u 35. minuti sa šest vezanih poena definitivno riješio pitanje pobjednika ovog susreta.

Veljačić je, kao i Olivari, ubacio 19 koševa, a dobar učinak u pobjedničkom sastavu imali su Čakarun (14), Dino Cinac (12) te Štemberger (9p, 6sk, val20). Kod poraženog, Dino Šipić je postigao 15, a Došen 13 koševa.

Kaštele do kraja ovog dijela prvenstva imaju samo gostovanje u Sinju, Riječani putuju u Split i igraju kod kuće s Vrijednosnicama. Raspored utakmica, rezultate i poredak A1 lige pogledajte na ovom linku.

[nggallery id=117]

Related Articles