Šime Špralja preselio u Poljsku kod Žana Tabaka

Array

Šime Špralja nastavlja svoju europsku avanturu u Poljskoj. Nova destinacija ovog 29-godišnjaka je Trefl Sopot, gdje će mu trener biti nekad proslavljeni splitski centar Žan Tabak. Poljska je tako, nakon BiH, Češke i Rumunjske, četvrta inozemna stanica ovog Zadranina.

Ovaj 206 centimetara visoki krilni centar karijeru je 2000. godine započeo u matičnom Zadru, odakle 2005. prelazi u Split. Među Žutima se zadržao tek jednu sezonu, ali je zato idućih pet bio jedan od bitnih igrača Širokog. Prošlu je sezonu Špralja započeo u češkom CEZ Nymburku, ali nakon samo 11 odigranih utakmica napušta klub i odlazi u rumunjsku BC Timosoaru, gdje je u prvenstvu Rumunjske bilježio 10,9 poena i 4,2 skoka po utakmici. Špralja je sa Zadrom osvojio Jadransku ligu 2002. godine, te jedno prvenstvo Hrvatske i dva Kupa Krešimira Ćosića, a sa Širokim četiri prvenstva i tri kupa susjedne Bosne i Hercegovine.

Trefl Sopot je prošle sezone izgubio u finalu poljskog prvenstva od Asseco Prokoma, a u cilju ponovnog pokušaja osvajanja naslova prvaka, u klubu su, osim hrvatskog trenersko-igračkog dvojca, angažirali i Amerikanca Franka Turnera, reprezentativca Gruzije Gamqkrelidzea, te domaće igrače Zamojskog, Dabrowskog, Jarmakowicza i mladog Michalika.

Related Articles