Zadrani lakoćom slavili u prvoj pripremnoj utakmici

Array

Košarkaši Zadra su večeras odradili prvu pripremnu utakmicu prije nove sezone pobijedivši rusku Samaru rezultatom 101:45.

Zadar je otvorio susret s petorkom Delaš, Batur, Olivari, Ivanov i Krasić. Gosti iz Rusije su držali priključak sa Zadranima samo do sredine prve četvrtine, da bi u nastavku poletniji i agresivniji domaćini na prvi odmor otišli s prednošću 29:15, a posebno je inspiriran bio Bariša Krasić koji je u prvih 10 minuta postigao 13 poena.

Prednost je rasla iz minute u minutu te se do odlaska na veliki odmor između poluvremena popela na visokih 25 poena (52:27). Nisu se ovdje domaći košarkaški zaustavili i nastavili su “trpati” koš Samare i tako došli do konačnih +56.

Svi košarkaši Zadra upisali su se među strijelce, a prednjačio je Krasić sa 16 poena te Kaštropil s 12 poena i 9 skokova. Domaćoj publici predstavili su se i novopridošli Amerikanci, Travis je ubacio 8 poena uz 7 skokova, dok je Ervin susret okončao sa 6 poena. U ruskoj momčadi najviše poena postigao je Chilikin, tek 8.

Related Articles