Sinjani s novim trenerom u novu sezonu

Array

Košarkaški klub Alkar je prošli četvrtak pod vodstvom novog trenera započeo s pripremama za novu sezonu.

Novi trener sinjske momčadi je Damir Milačić, bivši reprezentativac s bogatom igračkom karijerom. Prošle dvije sezone napravio je uspjeh s košarkaškim klubom Susedgrad, uvevši ih iz C lige u A-2 ligu. Na mjestu trenera zamijenio je Damira Domazeta.

Velike promjene su se dogodile i u igračkom kadru. Iduće sezone u dresu Alkara nećemo gledati Franju Bubala koji je dobio ovogodišnju nagradu Dite Maligana koja se tradicionalno dijeli svake godine. Bubalo je otišao izvan granica Hrvatske, u Rumunjsku. Roko Rogić nakon provedene jednogodišnje posudbe u Alkaru vratio se u Zagreb gdje trenira sa svojim klubom, Cedevitom. Andro Anzulović nastavlja karijeru u Zaboku, nakon što je u Sinju proveo dvije sezone. Za Dardu je potpisao sada već bivši igrač Alkara Stipe Tešija, a još nije poznato hoće li ostati Jure Lozančić.

Od novih imena na treningu Alkara pojavili su se Antonio Bilić, Jure Šipić te Josip Matić koji je došao na posudbu iz Splita. Njegovim putem bi mogli još neki njegovi suigrači iz Splita. Dodajmo još da s prvom momčadi trenira i nekoliko juniora Alkara.

Jedan od zadataka koji su postavljeni pred novog trenera su ostanak u A-1 ligi i afirmacija domaćih, mladih igrača. Prošlu sezonu Alkar je završio na 6. mjestu, odnosno 3. mjestu u ligi za ostanak.

Related Articles