Zadarski roster napokon kompletiran

Array

Čini se kako su u košarkaškom klubu Zadar kompletirali momčad za nadolazeću natjecateljsku sezonu. Definiranjem statusa pojedinih igrača napokon se riješila situacija vezana za taj segment kluba, nepunih tjedan dana prije prve pripremne utakmice, koja će se odigrati u srijedu, 29. kolovoza, u dvorani Krešimira Ćosića, s početkom u 20 sati.

Spomenute promjene u rosteru prvenstveno se odnose na dogovor o suradnji s Ivanom Mikulićem, 21-godišnjim domaćim bekom, koji se nakon igranja u Borik Puntamiki, Zaboku i Križevcima vraća u Zadar, gdje je proveo svoje juniorske dane.

Inače, Mikulić je bio dio skupine igrača koja je pokušala iskoristiti mogućnost prisustvovanja klupskim pripremama u nadi da će zadovoljiti trenera Nazora te postati dio momčadi, u čemu je očito i uspio. Potpis ugovora sada je samo formalnost, a ista stvar odnosi se i na Barišu Krasića te Franka Kaštropila.

Od ostalih igrača treba spomenuti Petra Marića, koji je kao i Mikulić bio dio probnog razdoblja na treninzima Zadra. On svoju karijeru najvjerojatnije nastavlja u šibenskom Jollyju. Nadalje, u cijeloj priči se nalaze i mladi igrači, a tu je riječ o Anti Smoliću, koji će igrati za Sukošan, A-2 ligaša, dok će trenirati sa zadarskom momčadi. Juniori Lovre Bašić i David Škara su, po riječima sportskog direktora Branka Skroče, kvalitetno odradili treninge sa seniorskom momčadi, što će im sigurno puno koristiti u ovosezonskim igrama, koje će Bašić imati priliku prezentirati u Poličniku (kao i Marko Jurica), a Škara u Sonik Puntamiki.

Što se novopridošlih američkih pojačanja tiče, Skroče ističe kako se oni postupno aklimatiziraju, s obzirom na dug put koji su prošli prije dolaska u grad, te kako je Travis prošao liječnički pregled, dok se za Ervina očekuje kako će ga proći ubrzo. Kako god, trebalo bi sve biti u najboljem redu, te bi njih dvojica trebali biti potpuno fokusirani na treninge i na svoj doprinos KK Zadar.

KK Zadar

Bekovi: Goran Vrbanc, Šime Olivari, Gary Ervin, Ante Delaš, Ivan Mikulić

Krila: Bariša Krasić, Ive Ivanov, Romeo Travis, Franko Šango, Marko Ramljak, Ivan Batur

Centri: Jozo Brkić, Franko Kaštropil

Related Articles