Sinjani velikim preokretom do pobjede na Gripama

Array

Sinjani su uspjeli slaviti na Gripama nakon velikog preokreta. Splićani su uspjeli prokockati plus devet tri minute prije kraja. Izgubili su konce igre i gosti serijom 15:0 preokreću rezultat i dolaze do svoje osme prvenstvene pobjede i tako su izbili na vodeće mjesto na ljestvici.


Split – Alkar 67:73 (15:17; 31:31; 53:46)

(Glavinić 21, Kedžo 15; Gaurina 28)


Prvo poluvrijeme pružilo nam je dosta čvrstu košarku. Obrane su bile na solidnoj razini pa nije palo puno koševa. Nitko se nije uspio značajnije odvojiti u prvom dijelu, no u trećoj četvrtini domaćini se, na krilima raspoloženog Matea Kedže, odvajaju na plus sedam. To je bila prva osjetnija prednost neke momčadi na utakmici.

Imali su i Žuti plus deset početkom posljednje dionice i dobro su držali prednost sve do same završnice. Iako se činilo da će mirno privesti utakmicu kraju, odjednom su se pogubili, a to su sjajno iskoristili gosti koji, nošeni podrškom Maligana, serijom 15:0 prekreću rezultat i na kraju upisuju vrlo važnu pobjedu. Iako se u posljednju minutu ušlo sa 67:67, domaćine su koštale naivno izgubljene loptu što su Sinjani jako dobro iskoristili.

Related Articles