Sinjani velikim preokretom do pobjede na Gripama

Sinjani su uspjeli slaviti na Gripama nakon velikog preokreta. Splićani su uspjeli prokockati plus devet tri minute prije kraja. Izgubili su konce igre i gosti serijom 15:0 preokreću rezultat i dolaze do svoje osme prvenstvene pobjede i tako su izbili na vodeće mjesto na ljestvici.


Split – Alkar 67:73 (15:17; 31:31; 53:46)

(Glavinić 21, Kedžo 15; Gaurina 28)


Prvo poluvrijeme pružilo nam je dosta čvrstu košarku. Obrane su bile na solidnoj razini pa nije palo puno koševa. Nitko se nije uspio značajnije odvojiti u prvom dijelu, no u trećoj četvrtini domaćini se, na krilima raspoloženog Matea Kedže, odvajaju na plus sedam. To je bila prva osjetnija prednost neke momčadi na utakmici.

Imali su i Žuti plus deset početkom posljednje dionice i dobro su držali prednost sve do same završnice. Iako se činilo da će mirno privesti utakmicu kraju, odjednom su se pogubili, a to su sjajno iskoristili gosti koji, nošeni podrškom Maligana, serijom 15:0 prekreću rezultat i na kraju upisuju vrlo važnu pobjedu. Iako se u posljednju minutu ušlo sa 67:67, domaćine su koštale naivno izgubljene loptu što su Sinjani jako dobro iskoristili.