Širko uoči Dynamica: “Bit će to utakmica na nož”

Array

Momčad KK Splita dočekuje beogradski Dynamic u trećem kolu Druge ABA lige. “Žuti” su dosada upisali pobjedu protiv Zrinjskog te poraz protiv Rogaške te će tražiti nove bodove protiv neugodnog protivnika koji je na identičnom omjeru. Najavu utakmice dali su trenutačni kapetan Henrik Širko te trener i hrvatski izbornik Ivica Skelin.

Henrik Širko: “Imaju američkog playmakera Eldridgea, iskusnog Ćapina, Ratka Vardu koji je igrao i u NBA ligi. Bit će to čvrsta utakmica, puna kontakta u svakom napadu i obrani. Neće nam biti lako, morat ćemo se “na nože” borit s njima. Nama svaka pobjeda u ovoj fazi sezone mnogo znači, još se uigravamo. Nemamo puno prostora za treninge, nema vremena za odmor. Kako sezona bude odmicala bit’ ćemo sve bolji i bolji.”

Prokomentirao je “Kralj Gripa” kako je biti kapetan pošto je zbog ozljede odsutan Mateo Kedžo:

“Odličan je osjećaj biti kapetan. Imao sam osjećaj da bih mogao biti kapetan kad se Kedžo ozlijedio. Međutim, znam da će se Kedžo brzo vratiti, to je njegovo mjesto koje mu pripada.”

Koliko mogu biti opasni VardaĆapin čak i u poznim godinama rekao je Ivica Skelin:

“Igramo protiv momčadi iz države koja dominira na ovim prostorima u zajedničkoj ligi. Spoj su mladosti i iskustva. Imaju dva vrlo iskusna igrača u Vardi i Ćapinu, oni predstavljaju jezgru momčadi, mirnoćom i rutinom daju dodatnu kvalitetu. Preko Varde imaju i dobru igru leđima košu. Ćapin je i dalje igrač koji je u stanju biti jako opasan. Iako su obojica u poznim igračkim godinama i dalje imaju veliku kvalitetu. Ostali igrači su im u najboljim godinama. Ima tu vrlo zanimljivih košarkaša tipa Krstića, a koji su manje poznati našoj javnosti. Dosta su visoki, mobilni. Igraju čvrsto u obrani, ostatak momčadi pokriva u obrani rupe koje možda Varda ili Ćapin ostave.”

Također je hrvatski izbornik naglasio kako su ova liga i ovaj tempo novi pojmovi za “Žute” pa im predstavlja izazov koji ipak ne izaziva toliki stres kao domaće prvenstvo:

 

” Bez ikakvih kalkulacija ulazimo u susret, idemo maksimalno. Ovaj susret za moje igrače treba biti poseban izazov, kako za visoke igrače koji će imati priliku igrati protiv igrača koji je igrao u NBA ligi, tako i za ostale da igraju protiv dobrog beka koji također ima bogato iskustvo. Izazov je pokušati dobro odigrati bez nekog ekstra stresa za razliku od domaćeg prvenstva.”

Za kraj se splitski trener osvrnuo na ozljedu Kedže te pojasnio kako nema smisli ni mogućnosti dovoditi nova pojačanja u ovom trenutku:

“Kedžo je nama u svakoj utakmici bio zlata vrijedan, igrač koji radi prednost. Nije još ni blizu povratka. Moramo pronaći unutarnje rezerve. Prije posljednje utakmice još su Jukića stisla leđa pa je odigrao samo šest-sedam minuta, više nije mogao. Neki momci koji su dosad manje igrali tipa Špalete i Najeva morat će dati više, a pitanje “četvorke” ćemo rješavati s Marčinkovićem i Kanaetom. O promjenama u rosteru nismo pričali, to naš budžet neće dopuštati. Uostalom, koje bi to promjene trebale biti da bi mi napali Cibonu ili ABA ligaše. Ne postoji jedan igrač koji bi nam donio takvu kvalitetu. U momčadi kad nema Kedže sad imamo jednog igrača od 28 godina, a svi ostali sad imaju manje od 25. Naš zadatak je da ovu momčad unaprijedimo. Nepotrebno je mijenjati ove igrače, to je silazak s našeg puta, ne vidim što dobro to može donijeti našem klubu.”

Related Articles