Široki i Igokea u finalu prvenstva BiH

Košarkaši Širokog i Igokee s lakoćom su došli do pobjede protiv Mladosti, odnosno Bosne i tako osigurali nastup u finalu državnog prvenstva Bosne i Hercegovine.

U dvije odigrane utakmice, igrači Širokog nisu naišli na otpor  ekipe Mladosti iz Mrkonjić Grada. Prvi susret završio je rezultatom 81:67 u korist momčadi iz Širokog Brijega, a na gostujućem terenu samo su potvrdili svoju pobjedu, rezultatom 53:70. Najbolji u redovima Širokog bili su Željko Šakić sa 16, Marko Šutalo s 14 te Ivan Ramljak i Boris Barać s 13 poena. Kod Mladosti najbolje je odigrao Igor Bjelić, koji je ubacio 15 poena.

U susretu Igokee i Bosne, momčad iz Aleksandrovca s još je većom lakoćom svladala protivnike iz Sarajeva. U prvoj utakmici pobijedili su za gotovo duplo, rezultatom 82:44. Drugi susret nije se previše razlikovao od prvog. Igokea je dominirala od samog početka i ostvarila pobjedu 86:58. Najbolji pojedinac u pobjedničkoj ekipi bio je Riječanin Siniša Štemberger, ubacivši 17 poena. Kod poraženih, Nermin Buza zabio je 19, a Sindis Demić 18 poena.

Budući da Igokea ima prednost domaćeg terena, prvi finalni susret sa Širokim igrat će se u Laktašima u utorak, a uzvrat je u subotu u Širokom Brijegu. Ako dođe do treće, odlučujuće utakmice, Široki će morati braniti naslov u gostima. Bitno je još spomenuti da plasmanom u ovo finale obje momčadi imaju osiguran nastup u ABA ligi sljedeće sezone.