Utorak, 22 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Radnički nakon Eurolige gubi i ABA ligu?

  Kada je Muta Nikolić u pitanju onda nikada nije nezanimljivo. Štoviše često su njegove izjave nadomak skandala, a jedan u nizu takvih je izazvana možda i presudnim porazom protiv Crvene Zvezde.

  U Srbiji je stvar jasna, četiri momčadi se bore ne samo za polufinale već i za sudjelovanje u ABA ligi naredne sezone. A prema svemu sudeći tu neće biti košarkaša Radničkog.

  Kako stvari stoje, njihovi krvnici će  biti košarkaši Crvene Zvezde. Nakon što su Zvezdaši izveli nevjerojatan preokret u polufinalu ABA lige i izbacili Radnički iz kombinacija za nastup u Euroligi, jučer su ih također pobijedili u državnom prvenstvu (66:72).

  Belošević želi izbaciti Radnički iz ABA lige

  “Imali smo mnogo problema s ozljedama, Ćapin je igrao ozlijeđen, a Birčevića nije bilo u ekipi. Čestitam igračima Zvezde za pobjedu, oni nisu ništa krivi,” otvorio je trener Radničkog te potom nastavio:

  “Ovu pobjedu im je direktno donio sudac Ilija Belošević. Borimo se protiv sudaca, međutim nema nikoga tko bi nas branio. Belošević je sudio toliko završnica Eurolige, no na kraju se uvijek prikloni Zvezdi ili Partizanu, ovisno od političke situacije u državi. Danas je došao s posebnim zadatkom, a taj je da u Beogradu ne žele Radničkog dogodine u ABA lige, a samim time će uništiti košarku u Srbiji.”

  U prvenstvu Srbije preostala su tri kola do kraja regularnog dijela, a igrači Radničkog zaostaju za četvrtoplasiranom Vojvodinom dvije pobjede. Upravo te dvije ekipe će u sljedećem kolu međusobno odmjeriti snage, a Vojvodina na svom terenu brani prednost od čak 15 poena iz prvog dijela.

  Vodeće ekipe prvenstva su Partizan i Mega Vizura s omjerom 9-2, slijedi Crvena Zvezda s 8-3, te potom Vojvodina sa 7-4.

  Već sada je jasno kako će Srbi u ABA ligu dogodine poslati debitante Mega Vizuru. Naime, riječ je o trećoj beogradskoj momčadi što po novom pravilniku ABA lige nije dozvoljeno. No, ne sumnjamo u čelne ljude lige da će riješiti i taj problem. Malo je vjerojatno da Zvezda dogodine kao trenutno treći klub u gradu ostane bez regionalnog takmičenja.

  Vojvodina bi se nakon tri godine nastupanja ponovno mogla vratiti na regionalnu scenu. Za kraj nam jedino preostane vidjeti što će biti s Radničkim koji bi se mogao naći u situaciji igranja državnog prvenstva i europskog natjecanja.

  zadnje objave