Široki otpustio Vedrana Morovića

Array

Povratnik u redove Širokog WWina, Vedran Morović, nije najbolje odigrao prvu utakmicu na startu regionalne lige s Igokeom, pa zbog toga napušta redove tima s Pecare. Prvu službenu utakmicu neće baš dobro pamtiti jer mu je valorizacija bila minus jedan, a tijekom cijelog susreta je trener domaćih Ivan Velić prilično često mijenjao organizatora igre.

Uprava kluba na čelu s predsjednikom Antom Sutonom je odlučila uručiti otkaz svom najskupljem igraču, 29-godišnjem Zadraninu Moroviću. Možda će se mnogi začuditi ovoj odluci jer Široki rijetko uručuje otkaze svojim igračima, i treba uzeti u obzir kako je Morović prije dvije sezone bio jedan od najboljih igrača Širokog i jedan od tri ključna čovjeka zbog kojih je sezona 2010/2011 bila uspješna po ovaj klub, no ipak treba ustvrditi da nezadovoljstvo Morovićem traje već određeno vrijeme.

“Već u onoj utakmici u Žepču protiv Cibone uvidjeli smo da Morović nije onaj koji je bio prije dvije sezone, a turnir u Širokom je potvrdio kako ne pruža ono što bismo mi htjeli. Igokea je bila samo kap koja je prelila čašu, a trener Velić nam je poručio kako neće Morovića voditi u Skopje, bez obzira što odlučili u vezi s njim. Na kraju smo odlučili da bi se najbolje bilo rastati s njim, jer s obzirom da je najiskusniji igrač u momčadi i ugovorno najskuplji ono što pruža nije dovoljno“, kazao je predsjednik Široki Wwina Ante Suton za Bljesak.info.

Treba istaknuti kako je Morović nakon odlične sezone 2010/2011 u Širokom ostvario unosan transfer u Ukrajini. Na istoku se nije baš proslavio pa se vratio u KK Zagreb gdje također nije previše igrao. Odlaskom Jakova Vladovića u Krku, Široki je imao upražnjeno mjesto organizatora igre pa je uprava odlučila angažirati Morovića. Iako je bio izvan forme, obostrana želja je bila da se pokuša vratiti onim predstavama od prije godinu i pol.

Široki u srijedu gostuje kod novog člana regionalne lige, MZT Skopja, te će Velić neko vrijeme morati igrati samo s Josipom Naletilićem na poziciji organizatora igre. Uprava kluba je već uspostavila kontakt s nekoliko igrača, no među njima najbolje kotira Vedran Princ koji je bez kluba, a i cijelo ljeto je proveo u svom rodnom Mostaru trenirajući kako bi ostao u formi.

“Bilo je kontakata kroz cijelo ljeto, i danas ih ima. Nisam se želio zaletjeti i potpisivati s nekim samo da bih našao klub. Situacija je svugdje teška, mnogi klubovi su bez novca i radije ću se strpjeti i sačekati, nego odlaziti u neizvjesnost”, ističe Princ, koji je u najtrofejnijem sportskom kolektivu u Bosni i Hercegovini proveo punih pet godina.

Uprava kluba je naknadno kaznila Borisa Baraća i Ivana Ramljaka s određenom novčanom svotom zbog loše igre protiv Igokee u prvom kolu.

Related Articles