#234 Jure Lozančić otišao u Sloveniju | Crosarka.com #234

Jure Lozančić otišao u Sloveniju

U Sloveniji će ovog ljeta nastupati još jedan hrvatski igrač, a riječ je o splitskom 29-godišnjem centru Juri Lozančiću koji je pojačao redove novog prvoligaša KK Grosuplje.

Nakon što je momčad napustio Amerikanac Calvin Hampton koji nije zadovoljio kriterije tamošnje struke, trener Grosuplja, iskusni Tone Krump u svoje redove pozvao je našeg 214 centimetara visokog košarkaša.

Lozančić je karijeru započeo u rodnom Splitu da bi nakon toga prešao na drugu stranu Atlantika gdje je nastupao na američkom sveučilištu Jacksonville. Nakon studija vratio se u Europu, igrao u nižim ligama Španjolske, pa na Kosovu, Slovačkoj i Poljskoj. No, nastupao je i prvoj hrvatskoj ligi, nosio je dres Dubrovnika, pa svog Splita, Trogira i Zaboka, da bi prošle sezone završio u Alkaru.

U Sinju je odigrao 27 utakmica, a u prosjeku bilježio 8,3 poena te 4 skoka po utakmici.

Nazvali smo i trenera slovenske momčadi, Toneta Krumpa koji nam se javio upravo prije početka pripremne utakmice na koju će nastupiti i naš predstavnik. Otkrio je kako je zadovoljan dolaskom našeg košarkaša: “S nama je tek tjedan dana i vidljivo je kako će morati pohvatati stvari koje mi radimo već više od mjesec dana, međutim na temelju njegove ozbiljnosti i profesionalnosti smatram da neće biti problema. Vidi se da ima iskustva, da je školovan igrač i mogu reći da sam zadovoljan što smo ga uspjeli dovesti.”

Za kraj spomenimo kako su Slovenci jučer odigrali pripremnu utakmicu protiv švedskog Jamtlanda, a Lozančić je u svom slovenskom debiju upisao 7 poena u pobjedi nakon produžetaka 77:76.