Foto: Širokom kadetski turnir u Vinkovcima

Array

Kadeti Širokog WWin i Vrijednosnice OS Darda prikazali su odličnu predstavu u finalu 3. Božićnog turnira u Vinkovcima. U neizvjesnoj i kvalitetnoj utakmici uspjeli su u posljednjoj četvrtini preokrenuti rezultat i slaviti s 60:57. Treće mjesto osvojili su Vinkovčani pobijedivši Sedam iz Đakova 67:53, a u utakmici za peto mjesto momčad Đure Đakovića bila je bolja od košarkaša Borova.

Finalisti turnira su ostvarili uvjerljive pobjede u utakmicama u skupini. Široki Brijeg je upisao visoke pobjede protiv Đure Đakovića i Vinkovaca, a kadeti iz Darde nisu imali većih problema protiv Borova i Sedam iz Đakova.


Finale: Široki WWin – Vrijednosnice Os Darda 60:57 (8:8, 22:19, 40:41)

Široki: Zovko, Čolak, Zelenika, Šušak 2, Džajkić, Leko 12, Misir, Barać 16, Kugsić, Zadro 17, Marić, Galić 13
VROS Darda: Jakić 9, Jovanović 4, Prnjat, Cerjak 4, Stojanović, Tutavac, Blažević 6, Vincetić 6, Pranjić, Barišić 22, Žulj 6, Zagrajski

Od samog početka pa do kraja utakmica je bila visokog ritma, suparnici su se često mijenjali u vodstvu, a samo u nekoliko trenutaka prednost jedne ekipe je bila veća od dva poena. Kod Širokog utakmicu je iznio četverac – Ljubo Zadro, Ivan Barać, Bože Galić i Josip Leko – koji je postigao 58 od 60 poena svoje ekipe. Baranjce je predvodio danas raspoloženi mladi reprezentativac Luka Barišić (1998) i njegov izlazak zbog pet osobnih pogrešaka bio je jedan od razloga poraza njegove ekipe.

Bez obzira na konačni rezultat, trener Frane Radan je zasigurno zadovoljan sa igrom svoje momčadi koja ima potencijala napraviti značajniji rezultat na Prvenstvu Hrvatske.

Široki je do pobjede došao u posljednjoj četvrtini koju su dobili sa četiri poena razlike. U tih 10 minuta odgovornost je preuzeo play Zadro, njegove asistencije i koševi su bili presudni za pobjedu. Darda je pokušala uputiti tricu u posljednjoj sekundi, da su uspjeli izjednačiti ne bi bilo nezasluženo.

Zadro je završio utakmicu sa 17, Barač 16, Galić 13, a Leko 12 poena. Kod Brokera je Barišić ubacio 22, a Luka Jakić 9 poena.

[nggallery id=21]


Utakmica za 3. mjesto: Vinkovci – ŠK Sedam 67:53 (11:14, 24:23, 50:43)

Vinkovci: Tropšek 7, Matak 17, Ilić 17, Cota, Tikvić 9, Čorkalo, Bradarić 1, Filipov, Ćorić 15, Širić 2, Kovač, Barba
Sedam: Kelava 11, Soldo, Glavaš, Perković 13, Vladović, Čupić 12, Češkić 5, Raguž 2, Platužić, Jurić 8

I u utakmici za treće mjesto gledatelji su imali priliku vidjeti dobru košarku. Vinkovčani su nakon hrabre igre protiv Đure Đakovića, kojega su dobili sa 16 razlike, pobijedili još jednog suparnika iz svoje skupine kadetske lige. Odličnom igrom u drugom poluvremenu, kada su razbili zonu gostiju, uzvratili su Đakovčanima za poraz u prvom kolu lige i navijestili neizvjesnu borbu za Final Four regije.

Kao i protiv Đure Đakovića, Vinkovčane su predvodili Luka Ilić (1998), Leo Matak i Domagoj Ćorić, a kod poraženih bolji od ostalih su bili Hrvoje Perković, Neven Čupić i Tomislav Kelava.

[nggallery id=22]

Foto: Mario Kokaj


Nakon poraza od Vinkovčana i Širokog Đuro Đaković je u utakmici za 5. mjesto bio bolji od Borova koji je na ovom turniru bio pojačan za mladog reprezentativca Vuka Lazića. Igrači Domagoja Junačka su uspjeli pronaći motiva i upisati uvjerljivu pobjedu nad ponovno pokrenutim klubom s bogatom poviješću.

Šteta je samo što suđenje u finalnoj i utakmici za treće mjesto nije bilo na razini prikazane igre. Odluke sudaca su često nailazile na čuđenje svih igrača i gledatelja u košarkaškom domu Lenije.

Spomenimo da je ova generacija iz Širokog trijumfirala i na 1. Božićnom turniru, a titula najboljeg igrača turnira je baš kao i prije dvije godine potpuno zasluženo pripala odličnom razigravaču Ljubi Zadri.

Related Articles