Srijeda, 29 lipnja, 2022
More

  Sjajni Brzoja vodio Furnir do pobjede protiv Gorice

   

  Uz 8 poena Majića domaćini su bolje otvorili i poveli 12:5.

  Tricom Kalajžića bikovi pokreću seriju 7-0 i dolaze do izjednačenja 12:12, ali Furnir zatvara četvrtinu s vodstvom 14:12. Trica Gorice 1-8 bila je glavni razlog samo 12 poena u ovoj dionici.

  Poslije malog odmora Kovačević odmah stavlja tricu i Gorica na trenutak prelazi u vodstvo.

  Međutim, tricama Brzoje i Buljevića igrači Vladimira Krstića uzvraćaju i rade seriju 10-0 te odlaze na  30:21, a seriju napokon prekida Baković.

  Nakon još jedne trice Brzoje domaćini su u 16. minuti prvi put na dvoznamenkastoj prednosti jer je na semaforu  35:24 i Josipu Sesaru je jasno da će ovo biti jedna teška večer.

  S 5 poena Batura bikovi se vraćaju u sedlo, a s dugom dvicom Mazalina Gorica završava poluvrijeme na podnošljivih -4 (43:39). Domaćin je na poluvremenu imao tricu 7-12 i s takvom preciznošću su zaslužili vodstvo.

  U 2. poluvremenu Mazalin je povezao nekoliko ubačaja, a tricom Kovačevića ponovo smo u egalu (54:54) i nadamo se preokretu.

   

  No, bikovi promašuju previše zicera, pa je domaćin ponovo u naletu i rezultat je 61:54.

  Završnica četvrtine ipak pripada bikovima i brzom tranzicijom Mazalina stižemo do još jednog izjednačenja (63:63) uoči zadnjih 10 minuta.

  U 35. minuti nakon kontre i dodatnog slobodnog bacanja Brzoja vraća domaće na +5 (73:68).

  Dvije minute prije kraja Kapusta stavlja tricu za -1 (79:78) i jasno je da će se utakmica igrati unutar jednog ili dva posjeda.

   

  Pandurić postiže težak floater, a Goričani promašuju nekoliko uzastopnih trica i dvica pa Brzoja iz slobodnih bacanja zaključuje utakmicu sa 84:78.

  Kao što je Sesar najavio uoči utakmice, o pobjedniku je odlučivala energija. Domaćini su od prve minute pokazali da su njihove baterije do vrha pune, a na  bikovima se prije ili kasnije morala odraziti dvostruka korona-izolacija i bilo je jasno da ne mogu energetski ponoviti utakmicu iz Osijeka.

   

  Brzoja je s 26 poena, 11 skokova i 8 asistencija zamalo uhvatio trostruki-dvoznamenkasti učinak čime je bio daleko najbolji pojedinac kod domaćih. ( portal Metković )

  Goricu je predvodio Mazalin s 20 poena i 4 skoka, a najbolje pomagače imao je u Bakoviću koji je dodao 12 koševa  i 5 skokova te Kapusti koji je uz 11 poena ubilježio 6 asistencija i 4 skoka.

  KOMPLETNA STATISTIKA

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave