Skaut New Orleans Hornetsa posjetio Split

Array

Generalni menadžer NBA momčadi New Orleans Hornets, 42-godišnji Dell Demps u radnom je posjetu Europi, gdje za svoj klub skautira mlade igrače.

Demps je tako na tri dana posjetio momčad Splita gdje je pratio rad mlađih selekcija kluba koji je dao čak 17 reprezentativaca razno raznim hrvatskim selekcijama. Demps je sa svojim Hornetsima ove godine imao prvi izbor drafta na kojem je uzeo najveću zvijezdu studentske košarke, Anthonyja Davisa. Pri posjetu Splita interesirao ga je i najbolji hrvatski junior Dario Šarić i situacija oko njega.

Demps je igrao za 3 NBA kluba, Golden State Warriorse, San Antonio Spurse i Orlando Magic, a u sezoni 1998/99 branio je i boje Cibone.

“Iznenadio me koliko zna o našem klubu i određenim mladim igračima. Zanimalo ga je kako funkcionira Akademija Vujčić i o drugim taktičko tehničkim detaljima”, rekao je sportski direktor i igrač Splita, Nikola Vujčić, a prenosi ABAliga.com.

Vujo je još dodao da mu je cilj vratiti Split na sve ozbiljnije košarkaške karte i stvaranje kvalitetnih igrača kao što je to bilo nekad.

Zadatak Dempsa je stvoriti novu, mladu, kvalitetnu ekipu Hornetsa u budućnosti. Nadamo se da će u toj momčadi biti i barem jedan talentirani igrač Splita.

Related Articles