Mršić gleda u budućnost, očekuje konstantniju i bolju Cibonu

Array

Uoči susreta drugog kola ABA lige s mađarskom momčadi Szolnoki, trener Cibone Veljko Mršić iznio je svoje mišljenje o utakmici te nagovijestio svoja očekivanja.

O ekipi Szolnoki Mršić je rekao: “Opet nas čeka novak u Ligi. Mislim da ono što su sutrašnji protivnici pokazali u Sloveniji nije mjerilo kvalitete te ekipe. Doma su sasvim druga momčad, nošena podrškom pune dvorane. Čeka nas vrlo vruć teren. Najbolji igrač im je Watson, bek koji ima sve ovlasti u toj momčadi i odličan je u kontranapadu. Znači, da bi sutra pobijedili, prvi je ključ zaustaviti njega i njegove lagane poene iz tranzicije. Uz njega su tu i četiri odlična šutera pa će biti važno zaustaviti šut za tri poena te ofenzivni skok Badera.”

Veljko Mršić također je nagovijestio što očekuje od svojih igrača: “Očekujem da momčad bude puno bolja i puno konstantnija nego u utakmici protiv MZT-a. Također očekujem puno više individualne odgovornosti u igri jedan na jedan. Igrači su nakon neočekivanog poraza u prvoj utakmici bili dosta potišteni no rekao sam im da će poraza uvijek biti no u sportu nema jučer nego samo danas i dalje. Poraz se dogodio, arhivirali smo ga i vidjeli što nije bilo dobro. Igrali smo prvih i zadnjih pet minuta i to nije bilo dovoljno.”

Centar Cibone Justin Hamilton, jedan od rijetkih koji je zadovoljio u utakmici protiv MZT-a, utakmicu je najavio riječima: “Ne volim gubiti no uvijek nastojim nešto naučiti iz poraza. Sutra ćemo morati puno bolje igrati obranu jedan na jedan te si međusobno više pomagati. Gledali smo snimku posljednje utakmice i znamo što nam je činiti i u obrani i u napadu. Posljednjih dana naporno smo trenirali i vjerujem da ćemo svu energiju uložiti u sutrašnju utakmicu kako bismo pobijedili.”

Related Articles