Skelin: “Dominirali smo cijelu utakmicu”

Split je u 17. kolu HT Premijer lige na Gripama svladao Šibenik sa 94:70 (19:19, 24:17, 22:15, 29:19). Osim početka kada su gosti vodili sve je bilo na strani “žutih”, koji su imali 29 asistencija (Širko 10), a trice su šutirali 16:26.

Osim malo trapavog početka, dominirali smo cijelu utakmicu. Mogli smo se već do poluvremena odvojiti na višu razliku. Završili smo dvoboj u lijepom stilu, imali sjajnih 29 asistencija, a to znači da smo igrali momčadski. Sve što nas je mučilo u onoj šibenskoj utakmici danas smo zaustavili, imali sjajnu šutersku večer, koja se ne događa često. Idemo dalje, bit će još teških i zanimljivih utakmica, ovo je bila pozivnica za ABA ligaše, koji nam uskoro dolaze – kazao je Splitov trener Ivica Skelin.

Iznimno dobar učinak imao je Josip Jukić (13 koševa)

 Igrali smo jako dobro u obrani, to nam je bio i primarni zadatak, mislim da smo tu ostvarili pobjedu. I ovi pogođeni šutevi iz obrane proizašli su iz obrane. Šibeniku nismo dopustili da se razmaše u tranziciji, na Bašiću smo odigrali agresivnu obranu. Nadam se da je ovo najava naših sve boljih predstava uoči najvažnijeg dijela sezone – rekao je Jukić.

Foto: Ivica Čavka

Šibenikov trener Vladimir Anzulović dugo se zadržao u svlačionici sa svojim igračima nakon utakmice.

Zaslužena pobjeda Splita. Možda je razlika prevelika, ali Split je bio bolji. Split je dobro iskoristio prednosti u visini i iskustvu, nažalost i u kvaliteti. Mi idemo dalje, nemamo imperativ, ali ćemo se boriti što jače do kraja sezone. Radimo na granici maksimuma cijelu sezonu – rekao je Anzulović.

Mladi Domagoj Šarić iskreno je komentirao utakmicu.

Nismo bili koncentrirani na ono što smo se dogovorili. Znali smo da će Split igrati s energijom, biti agresivan. Nismo odgovorili na to. Zato su imali otvorene šuteve, a mi nismo. Na kraju smo se raspali – kazao je Šarić.