Škrljevo najavilo sezonu. Damir Rajković: Ova momčad će imati drugačiji karakter

Jedini premijerligaš sa sjevernog Jadrana, KK Adria Oil Škrljevo, održao je konferenciju za novinare pred nadolazeću natjecateljsku sezonu 2021./2022.

Nakon uvodnog govora predsjednika kluba Vice Sepa, koji je naglasio da klub i ove godine teži biti u gornjem dijelu HT Premijer košarkaške lige te će nakon godinu pauze zbog korone nastupiti i u Alpe Adria Cupu, uslijedio je potpis ugovora sa generalnim sponzorom Adria Oil-om. Ugovor, kojim se već četvrtu godinu za redom nastavlja suradnja tvrtke Adria Oil i KK Škrljevo, potpisali su predsjednik uprave Andrej Šolaja i predsjednik kluba Vice Sep. – Amazon Affiliate zarada.

Vice Sep, predsjednik KK Adria Oil Škrljevo: “Već četvrtu godinu u nizu imamo zadovoljstvo potpisati suradnju s tvrtkom Adria Oil. Isto tako, koristimo priliku i da ukratko najavimo sezonu.”

Vice Sep (FOTO: KK Adria Oil Škrljevo)

“Vrlo smo zadovoljni s prošlom sezonom iako je to bila godina puna problema i puna ograničenja s tim covid mjerama. Na kraju smo osvojili šesto mjesto i kada je to završilo krenuli smo graditi ovu sezonu. Ono što je prvo i najvažnije bilo je složiti financijsku konstrukciju što je u ovim vremenima sve teže i teže. Tu moramo istaknuti pomoć Grada Bakra, ove godine je uskočila i Primorsko-goranska županija te naš Adria Oil koji stoji čvrsto uz nas tako da imamo sigurnost u slaganju ekipe i možemo u miru izgurati natjecanje u HT Premijer ligi.

O nastupu u međunarodnim natjecanjima…

“Zahvaljujući prošlogodišnjem uspjehu bilo je i razgovora o natjecanju u ABA 2 ligi, međutim Hrvatski košarkaški savez je zajedno sa svojim partnerima – košarkaškim savezima Austrije, Slovačke, Češke, Slovenije i Poljske – pokrenuo Alpe Adria Kup, ali ovaj put u jednom drugačijem, puno ozbiljnijem formatu.”

Promjene u rosteru?

Što se tiče samog rostera ekipe, doveli smo zamjene za igrače koji su otišli i vjerujemo da će ekipa biti još bolja nego prošle sezone. Svima koji su bili dio ove ekipe prošle sezone se zahvaljujemo, ali takav je sportski život.

Naš kapetan Antonio Boban je prestao s igranjem, odlučio se posvetiti poslovnom životu. Otišao nam je i naš Arkim Robertson koji je puno donosio. Još su otišli Gunjina, Arslanagić, Cvitković, Bjelanović i Kolić. Od prošlogodišnje ekipe tu je novi kapetan, Josip Barnjak, zatim Vrgoč, Jelenković, Vucić, Bešić, Kostić i Rajčić uz mlađe igrače Rajkovića, Matića i Čošića, a novi igrači su Adway, Hortman, Šajin i Igor Stojanović koji je na probi.”

Riječ je potom preuzeo Andrej Šolaja, predsjednik uprave tvrtke Adria Oil: “Prvo bih htio izraziti veliko zadovoljstvo što je naša tvrtka glavni sponzor KK Škrljevo. Izuzetno smo ponosni na prošlogodišnje rezultate koje je klub ostvario i koristim priliku da čestitam predsjedniku, treneru i posebno igračima. Drago nam je da klub ove godine izlazi i na međunarodnu scenu. Vjerujem da ćemo uz ovako kvalitetan sponzorski ugovor ostvariti sve naše sportske ciljeve i ponoviti još jednu uspješnu sportsku priču.”

Andrej Šolaja (FOTO: KK Adria Oil Škrljevo)

Prisutnima se zatim obratio i Damir Rajković, trener KK Adria Oil Škrljevo: “Svaka sezona nosi nove izazove i stavlja pred trenere i igrače nove zadatke. Ove godine imamo sasvim drugačiji koncept momčadi, drugačije smo posloženi. Išli smo u smjeru da igračima koji su pokazivali potencijal prošle godine, a nisu dobili veliku minutažu damo minutažu i da naprave taj iskorak u seniorskoj košarci. Tržište je bilo dosta oskudno, puno je naših igrača otišlo van. Nismo mogli reagirati na sve naše želje, neke stvari smo imali gotovo zatvorene, ali ne možemo pratiti ugovore koje igrači mogu dobit vani.”

Damr Rajković (FOTO: KK Adria Oil Škrljevo)

“Mislim da smo napravili koja može ponoviti rezultat na tragu prošle sezone – naravno, ovisi i kako će se ostale ekipe posložiti. Ova momčad će imati jedan drugačiji karakter, prvenstveno jer nemamo više Arkima Robertsona koji je bio stožerni igrač pod košem. Mislim da ćemo sada biti daleko brži i protočniji, imamo tri stvarno dobra igrača na poziciji četiri koje mogu igrati i licem i leđima prema košu. Imamo i igrače koji su sazrijeli, tu pogotovo mislim na našeg kapetana Barnjaka koji se vratio i stabilizirao prošle godine nakon ozlijede i može biti pravi lider ove momčadi.

U pripremnom periodu imamo šest utakmica – dvije utakmice sa Cedevitom Junior, zatim Kvarner, Zadar, ponovno Kvarner te ruski prvoigaš Enisey. Mislim da će tih šest utakmica biti dovoljno da se uigramo i da spremni dočekamo prvenstvo.”

Josip Barnjak (FOTO: KK Adria Oil Škrljevo)

Za kraj, riječ je preuzeo kapetan momčadi, Josip Barnjak: “Pripreme su nam kratke ove godine tako da u malo vremena moramo dosta toga napraviti. Ekipa je nova, ali mislim da će trener to posložiti do početka sezone. Jedva smo dočekali da krenu pripremne utakmice i da se svi možemo pokazati u najboljem svijetlu. Nadamo se da će nas ozlijede zaobići ove godine i da ćemo moći odraditi sve što smo zamislili. Ove godine imamo puno bržu i atraktivniju ekipu te da će se igrati bolja košarka. Što se tiče obrambenog dijela, nastaviti ćemo igrat tu neku prepoznatljivu obranu koju smo igrali prošle godine.”

FOTO: KK Adria Oil Škrljevo

Related Articles